Οι αξιωματούχοι του Πουκέτ προειδοποιούν τους φερόμενους συλλέκτες γιγάντων αχιβάδων

Πουκέτ -

Οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η γιγάντια αχιβάδα είναι προστατευόμενο είδος Thailand αφού έλαβαν καταγγελίες ότι οι άνθρωποι ήταν περισυλλογή Giant Clams σε μια παραλία στο Patong.

Το Κέντρο Διατήρησης Θαλάσσιων Πόρων του Πουκέτ είπε στο Phuket Express ότι την Κυριακή (29 Οκτωβρίουth) επιθεώρησαν την παραλία Tri Trang αφού ειδοποιήθηκαν από έναν ενδιαφερόμενο πολίτη ότι άνθρωποι μάζευαν και καταστρέφουν Giant Clams κατά τη διάρκεια της άμπωτης. Η γιγάντια αχιβάδα είναι ένα από τα προστατευόμενα είδη της Ταϊλάνδης.

Ωστόσο, οι υπάλληλοι δεν βρήκαν συλλέκτες κατά την επιθεώρησή τους. Δημοσιοποιούν στους ντόπιους ότι οι αχιβάδες είναι προστατευόμενο είδος και είναι πολύ σημαντικές για το τοπικό θαλάσσιο οικολογικό σύστημα που πρέπει να διατηρηθεί.

Οποιοσδήποτε συλλέγει, κατέχει ή αγοράζει ή πουλάει Giant Clams μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια ή πρόστιμο έως 40,000 μπατ ή και τα δύο.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.