Εξερευνήστε την Ταϊλάνδη αυτή τη δροσερή εποχή μέσω του σιδηροδρομικού τουρισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μπανγκόκ, 25 Οκτωβρίου 2023 – Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) είναι στην ευχάριστη θέση να προσκαλέσει Ταϊλάνδης και ξένους τουρίστες να εξερευνήσουν την Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια αυτής της δροσερής εποχής, οδηγώντας το «πλωτό τρένο» και τα ανακαινισμένα τρένα KIHA 183 από την Μπανγκόκ σε κοντινά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης δεξαμενής της Ταϊλάνδης, πολύχρωμα λουλούδια , ιστορικές περιοχές και τοπικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Ο σιδηροδρομικός τουρισμός γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στην Ταϊλάνδη ως ένας φιλικός προς το περιβάλλον και βιώσιμος τρόπος ταξιδιού, και ο Κρατικός Σιδηρόδρομος της Ταϊλάνδης (SRT) εφαρμόζει ειδικά προγράμματα σιδηροδρομικού τουρισμού όλα αυτά τα χρόνια.

Οδηγήστε ένα «πλωτό τρένο» πάνω από τη μεγαλύτερη δεξαμενή της Ταϊλάνδης!

Αυτή τη σεζόν, το δημοφιλές ετήσιο πρόγραμμα «Rot Fai Loi Nam» (πλωτό τρένο) επιστρέφει με 24 ημερήσιες εκδρομές κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους έως τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, εκτός από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά. Το πρώτο ταξίδι είναι το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και το τελευταίο ταξίδι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Το ταξίδι ξεκινά από το σταθμό Hua Lamphong της Μπανγκόκ και σταματά για περίπου 20 λεπτά πάνω από το φράγμα Pasak Jolasid του Lop Buri - τη μεγαλύτερη δεξαμενή της Ταϊλάνδης - για να απολαύσουν οι τουρίστες το τοπίο και να τραβήξουν φωτογραφίες. Οι τουρίστες θα έχουν στη συνέχεια έναν ελεύθερο χρόνο πέντε ωρών για να περπατήσουν γύρω από το φράγμα ή να επισκεφθούν τα κοντινά λουλούδια, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής.

Οι τιμές των εισιτηρίων για το ταξίδι μετ' επιστροφής είναι 500 μπατ και 590 μπατ ανά άτομο σε κλιματιζόμενα βαγόνια και 330 μπατ ανά άτομο σε κανονικά βαγόνια. Ένα ιδιωτικό σιδηροδρομικό βαγόνι μπορεί να ναυλωθεί για ομαδικές εκδρομές.

Οδηγήστε ένα τρένο KIHA 183 για περιορισμένο μονοήμερο ή ολονύκτιο ταξίδι!

Υπάρχουν 14 προγράμματα εκδρομών, συμπεριλαμβανομένων 12 μονοήμερων και δύο διανυκτερεύσεων που προσφέρονται μεταξύ αυτού του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Προγραμματισμένο στις 4 και 5 Νοεμβρίου και στις 2 και 3 Δεκεμβρίου είναι μια μονοήμερη εκδρομή για να εξερευνήσετε τη γοητεία της λεκάνης του ποταμού Bang Pakong, τα πολύχρωμα λιβάδια celosia και Paed Riw πόλη (το αρχαίο όνομα για το Chachoengsao).

Στις 25 και 26 Νοεμβρίου και 9 και 10 Δεκεμβρίου, το μονοήμερο ταξίδι οδηγεί τους επιβάτες να απολαύσουν τα υπέροχα χωράφια με χρυσάνθεμα και ηλίανθους, μια γραφική βόλτα με «πλωτό τρένο» και ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα στο Saraburi και στο Lop Buri.

Για τους τουρίστες που θέλουν να ντυθούν με παραδοσιακές ταϊλανδέζικες στολές για να επισκεφθούν ιστορικές περιοχές, υπάρχουν δύο μονοήμερες εκδρομές στο πάρκο Bang Rachan του Sing Buri στις 16 και 17 Δεκεμβρίου και δύο άλλες μονοήμερες εκδρομές στο παλάτι του βασιλιά Narai του Lop Buri στις 23 και 24 Δεκεμβρίου. Και οι δύο διαδρομές μεταφέρουν επίσης τους επιβάτες σε πολύχρωμα λουλούδια και στο Glorious of Ayutthaya Fair 2023.

Για τους τουρίστες που επιθυμούν να περάσουν μια νύχτα, υπάρχει μια διανυκτέρευση στο Prachin Buri με έμφαση στην Αρχαία πόλη Si Mahosot και τα πεδία του σύμπαντος στην άποψη Pha Hin Son στις 11-12 Νοεμβρίου και ένα άλλο ταξίδι στο Chon Buri με χωράφια μαργαρίτας και ορτανσίας. Η παραλία Jomtien και η νυχτερινή ζωή της Pattaya στις 18-19 Νοεμβρίου.

Κάθε ταξίδι περιορίζεται σε 200 επιβάτες και κοστίζει 1,499 μπατ ανά άτομο για μονοήμερη εκδρομή και 3,999 μπατ ανά άτομο για διανυκτέρευση.

Κρατήσεις μπορούν να γίνουν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα και μέσω του συστήματος D-Ticket www.dticket.railway.co.th. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες 24 ώρες μέσω της τηλεφωνικής γραμμής SRT 1690.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.