Οι Ταϊλανδοί εργάτες στο Ισραήλ καλούνται να αποφασίσουν για την επιστροφή τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ζητά από τους Ταϊλανδούς εργαζόμενους στο Ισραήλ να καθορίσουν αμέσως τα σχέδιά τους σχετικά με την επιστροφή τους στην Ταϊλάνδη. Αυτό έρχεται εν μέσω της έναρξης χερσαίων επιχειρήσεων από το Ισραήλ, καθώς πολλές υπηρεσίες προβλέπουν μια πιο έντονη κατάσταση στο εγγύς μέλλον.

Η Srettha Thavisin έκανε αυτή την ανακοίνωση μετά από συνάντηση με το Υπουργείο Εξωτερικών. Ανέφερε ότι υπάρχει δυνατότητα επαναπατρισμού περίπου 800 Ταϊλανδών πολιτών καθημερινά. Αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί. Προκύπτει μια πρόκληση καθώς πολλοί εργαζόμενοι αλλάζουν γνώμη για την επιστροφή τους λόγω του ότι οι Ισραηλινοί εργοδότες σχεδιάζουν να πληρώσουν μισθούς στις 10 Νοεμβρίου. Επιπλέον, υπάρχει μια αύξηση στους μισθούς για να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να εργάζονται, προκαλώντας αναποφασιστικότητα μεταξύ τους.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να λάβουν μια γρήγορη απόφαση πριν επιδεινωθεί η κατάσταση, εμποδίζοντας ενδεχομένως την επιστροφή τους. Μόλις επιστρέψουν, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στο υπουργείο Εργασίας να στηρίξει όλους τους εργαζόμενους. Αρχικά, θα υπάρξει ενίσχυση 15,000 μπατ. Το Υπουργείο Γεωργίας και Συνεταιρισμών προετοιμάζει ευκαιρίες απασχόλησης, ειδικά στην τεχνολογία και την προηγμένη γεωργία, ευθυγραμμίζοντας με την εργασιακή τους εμπειρία στο Ισραήλ και διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας κατά την επιστροφή τους.

Για τη βοήθεια προς τους Ταϊλανδούς ομήρους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες σε όλα τα μέτωπα. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση των Ταϊλανδών ομήρων παραμένει αβέβαιη.

Η Ισραηλινή Πρεσβεία στην Ταϊλάνδη έδειξε πλάνα από μια πρόσφατη επίσκεψη σε Ταϊλανδούς εργάτες στο Ισραήλ από τον Έλι Κοέν, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ. Με στόχο να δείξει ευγνωμοσύνη, η διπλωματική προσέγγιση επικεντρώνεται στην ευημερία και την ασφάλεια των Ταϊλανδών εργαζομένων στον αγροτικό τομέα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Κοέν συναντήθηκε με εργάτες της Ταϊλάνδης που συνέβαλαν στην άνθηση του αγροτικού τομέα του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους Ταϊλανδούς εργαζόμενους στις φάρμες του Ισραήλ και διαβεβαίωσε τη δέσμευση της ισραηλινής κυβέρνησης για την ασφάλειά τους.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.