Ταϊλανδοί ακτιβιστές απειλούν να εισβάλουν στο δωμάτιο του Νοσοκομείου του Ταξίν εάν δεν δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες υγείας

Εθνική -

Μια ομάδα ακτιβιστών, που αυτοαποκαλούνται ως «Δίκτυο Φοιτητών και Ανθρώπων που Μεταρρυθμίζουν την Ταϊλάνδη», απείλησε να εισβάλει στο δωμάτιο του νοσοκομείου του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Ταξίν Σιναουάτρα, για να επαληθεύσει αν είναι πραγματικά άρρωστος.

Παρά την αμφίβολη νομιμότητα αυτής της κίνησης, η ομάδα με επικεφαλής τον κ. Phichit Chaimongkol υπέβαλε αναφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, καλώντας το υπουργείο να σταματήσει να χορηγεί φερόμενα προνόμια στον έγκλειστο πρωθυπουργό.

Ο κ. Phichit ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να παρέχει στον Τακσίν προνομιακή μεταχείριση, επιτρέποντάς του να παραμείνει στην πτέρυγα Premium του Γενικού Νοσοκομείου της Αστυνομίας για μια ασυνήθιστα μεγάλη περίοδο, όταν θα έπρεπε να εκτίει ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με τον κ. Phichit, αυτή η ενέργεια έχει υπονομεύσει το δικαστικό σύστημα της Ταϊλάνδης. Πρόσθεσε ότι εάν το υπουργείο δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα της ομάδας του, που περιλαμβάνουν την άμεση επιστροφή του Τακσίν στη φυλακή, την παράταση της θεραπείας του εκτός φυλακής και την άδεια σε μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παρακολουθεί την υγεία του Ταξίν, η ομάδα του θα μεταβεί στην πτέρυγα πριμοδότησης όπου Ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύεται ότι μένει για να εξακριβώσει εάν είναι αρκετά άρρωστος ώστε να δικαιολογήσει την παραμονή του εκεί.

Ο Thaksin, 74 ετών, φέρεται να βρίσκεται στον θάλαμο Premium στον 14ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου της Αστυνομίας, λόγω υποτιθέμενων καταστάσεων υγείας. Πρόσφατα παρατάθηκε και η παραμονή του στο νοσοκομείο λόγω πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης που σχετίζεται με άγνωστη κατάσταση υγείας.

Ωστόσο, η εξωτερική θεραπεία του Τακσίν στο νοσοκομείο πρόκειται να λήξει σήμερα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι αρμόδιο να εξετάσει άλλη παράταση.

Μια πρόσφατη φωτογραφία του Thaksin που οδηγήθηκε σε ιατρική περίθαλψη εξετάστηκε εξονυχιστικά στα κοινωνικά μέσα της Ταϊλάνδης όπως καλύψαμε εδώ.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές των φυλακών της Ταϊλάνδης δηλώνουν συνεχώς ότι αποκαλύπτουν τις ιατρικές καταστάσεις του Ταξίν ή επιτρέποντας σε ακτιβιστές να επιβεβαιώσουν την κατάστασή του παραβιάζουν τους νόμους περί ιατρικού απορρήτου της Ταϊλάνδης, όπως καλύψαμε εδώ.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/