Πάνω από 21 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες έχουν επισκεφθεί την Ταϊλάνδη το 2023 μέχρι στιγμής

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη δέχτηκε 21 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες την περίοδο Ιανουαρίου έως 16 Οκτωβρίου φέτος, δημιουργώντας έσοδα από τον τουρισμό άνω των 882 δισεκατομμυρίων μπατ.

Σε έναν ακριβή απολογισμό, η χώρα κατέγραψε 21,019,800 ξένες αφίξεις από τις αρχές του 2023. Αυτές οι αφίξεις διοχέτευσαν 882.45 δισεκατομμύρια μπατ στην οικονομία, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Sudawan Wangsuphakijkosol.

Την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των Ευρωπαίων τουριστών κατά 6.71 τοις εκατό, ή επιπλέον 5,227 άτομα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό αποδίδεται στην έναρξη της υψηλής ταξιδιωτικής περιόδου, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν να αυξάνουν τον αριθμό των πτήσεων για τουρίστες από την ευρωπαϊκή περιοχή.

Από την περασμένη εβδομάδα (9 – 15 Οκτωβρίου), η Ταϊλάνδη είχε 470,299 διεθνείς τουρίστες ή περίπου 67,186 ανά ημέρα κατά μέσο όρο. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 5.56 τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κ. Sudawan ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα, οι Μαλαισιανοί τουρίστες πρωτοστάτησαν με 74,233 αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 2 τοις εκατό. Ακολούθησε η Κίνα με 61,094 επισκέπτες, αλλά αυτό αντιπροσώπευε μείωση 18.64%. Η Ινδία ήταν η επόμενη με 30,170 αφίξεις, σημειώνοντας πτώση 11.32%. Η Νότια Κορέα είχε 27,264 επισκέπτες, σημειώνοντας μείωση 11.31 τοις εκατό. Τέλος, η Ρωσία κατέγραψε 22,018 αφίξεις, σημειώνοντας μείωση 2.88%.

Ας ελπίσουμε ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών θα αυξηθεί ως αποτέλεσμα της κυβέρνησης πολιτική ελεύθερης βίζας που θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου, είπε ο υπουργός.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Σημείωση συντάκτη: Οι φωτογραφίες δείχνουν το πρόσφατο Φεστιβάλ Χορτοφαγίας στο Πουκέτ, ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/