Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης προτρέπει να εκκενωθούν όλοι οι Ταϊλανδοί εργάτες στο Ισραήλ

Ταϊλάνδη -

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin προέτρεψε να απομακρυνθούν όλοι οι Ταϊλανδοί εργαζόμενοι στο Ισραήλ που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, Οκτωβρίου 2023, αυξάνοντας περισσότερες πτήσεις.

Ο πρωθυπουργός Srettha συμμετείχε σε μια συνάντηση στο Κέντρο Ταχείας Αντίδρασης: RRC στο Υπουργείο Εξωτερικών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχετικά με την κρίση στο Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός Srettha δήλωσε: «Ο αριθμός των νεκρών της Ταϊλάνδης στο Ισραήλ έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 28 άτομα με 16 τραυματίες και 17 κρατούνται όμηροι. Πρέπει να εκκενώνουμε 200 με 400 Ταϊλανδούς την ημέρα που είναι κολλημένοι αυτήν τη στιγμή. Η κατάσταση εκκένωσης δεν είναι καλή αυτή τη στιγμή και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

«Μέσα σε αυτόν τον μήνα, θα γίνουν 32 αγώνες από διάφορες αεροπορικές εταιρείες για 5,700 Ταϊλανδούς. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην είναι αρκετό γιατί υπάρχουν περισσότεροι από 7,000 Ταϊλανδοί που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά με τους Ταϊλανδούς στο έδαφος που θέλουν να φύγουν».

«Περίπου 400 ουσιαστικά άστεγοι ή εκτοπισμένοι Ταϊλανδοί μπορούν να μείνουν στο καταφύγιο στην πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Ισραήλ, που είναι ένας καλός αριθμός. Ωστόσο, οι πτήσεις για εκκένωση δεν αρκούν. Υπάρχουν δύο τρόποι εκκένωσης επί του παρόντος, οι οποίες είναι απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ προς την Ταϊλάνδη και δεύτερον, άλλες πτήσεις που σταματούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και την Κύπρο πριν μεταφερθούν σε άλλες πτήσεις προς Ταϊλάνδη». κατέληξε ο Srettha.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.