Μικτές αντιδράσεις για τους Ρώσους τουρίστες που επιτρέπεται να παραμείνουν περισσότερο στην Ταϊλάνδη

Εθνική -

Οι τουριστικοί πράκτορες στην Πατάγια λένε ότι ανησυχούν για το πρόγραμμα επέκτασης βίζας της Ταϊλάνδης για τους Ρώσους τουρίστες, καθώς φοβούνται ότι θα μπορούσε να φέρει εισροή παράνομων εργαζομένων που θα μπορούσαν να κλέψουν τις δουλειές των Ταϊλανδών. Αντίθετα, οι φορείς εκμετάλλευσης στο Πουκέτ πιστεύουν ότι το πρόγραμμα θα συνεισφέρει επιπλέον έσοδα στη χώρα.

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Srettha Thavisin, ενέκρινε τη Δευτέρα τη διαμονή Ρώσων τουριστών έως και 90 ημέρες, αυξημένη από 30 ημέρες, στην Ταϊλάνδη με πρόγραμμα χωρίς βίζα.

Το νέο πρόγραμμα, με στόχο να τονώσει τον αριθμό των Ρώσων τουριστών κατά την υψηλή περίοδο, θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2024.

Ως απάντηση σε αυτή την εξέλιξη, οι τουριστικοί φορείς στην Πατάγια μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους δηλώνοντας ότι το πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των παράνομων εργαζομένων.

Ο Thanet Supornsahasrungsi, πρώην πρόεδρος του Chon Buri Tourism Council και εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Sunshine Hotels and Resorts, εξέφρασε την ανησυχία ότι η παραίτηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των παράνομων εργαζομένων από τη Ρωσία, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τους Ταϊλανδούς ξεναγούς.

Εξήγησε ότι εφόσον οι περισσότεροι Ταϊλανδοί ξεναγοί δεν μπορούν να μιλήσουν ρωσικά, υπάρχει πιθανότητα ορισμένοι Ρώσοι να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα χωρίς βίζα για να έρθουν στην Ταϊλάνδη για να εργαστούν παράνομα ως οδηγοί ή οδηγοί στον τουριστικό κλάδο.

Θα ήταν επίσης ευκολότερο για τις διεθνείς εταιρείες να προσλάβουν δικά τους εισαγόμενα μέλη προσωπικού από τη Ρωσία ή να χρησιμοποιήσουν υποψηφίους, είπε ο κ. Thanet.

Από τη θετική πλευρά, ωστόσο, οι τουριστικοί φορείς στο Κο Σαμούι και στο Πουκέτ πιστεύουν ότι η Ταϊλάνδη θα ωφεληθεί περισσότερο από την παρατεταμένη διαμονή των Ρώσων τουριστών.

Ο Ratchaporn Poolsawadee, πρόεδρος του Συλλόγου Τουρισμού του Koh Samui, σημειώνει ότι η κίνηση θα προσελκύσει τουρίστες μακράς διαμονής και απομακρυσμένους εργαζόμενους από τη Ρωσία, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία.

Αν και μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις Ρώσων που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, όπως η οργάνωση περιηγήσεων ή η ίδρυση εταιρειών με υποψηφίους από την Ταϊλάνδη, τέτοιες περιπτώσεις είναι σχετικά μικρές σε σύγκριση με την ευρύτερη ζήτηση για τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες, είπε.

Ομοίως, το Πουκέτ αναμένει αύξηση των δαπανών από τους τουρίστες, καθώς οι τάσεις μετά την Covid δείχνουν προτίμηση για μεγαλύτερη διαμονή. Ωστόσο, οι αρχές πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση έναντι των παράνομων επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται αυτό το προνόμιο.

Από τις 15 Οκτωβρίου 2023, 1.03 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες ταξίδεψαν στην Ταϊλάνδη και η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) στοχεύει σε 1.47 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Η TAT εξετάζει επίσης πακέτα «Hub and Hook» για να ενθαρρύνει τους Ρώσους τουρίστες να εξερευνήσουν δευτερεύοντες προορισμούς από βασικούς κόμβους, προκειμένου να παρατείνουν περαιτέρω τη διαμονή τους στην Ταϊλάνδη.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/