Η Ταϊλάνδη θα υπογράψει ΜΣ με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης για την πρόληψη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο υπουργός που συνδέεται με τον αξιωματούχο του πρωθυπουργού Puangpet Chunlaiad ετοιμάζεται να υπογράψει Μνημόνιο Συνεννόησης (MOU) με μεγάλους κινεζικούς ομίλους μέσων ενημέρωσης για να συνεργαστούν για την πρόληψη ψεύτικων ειδήσεων, εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και απάτες τηλεφωνικών κέντρων.

Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Puangpet έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για να υπογράψει ΜΣ για συνεργασία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ενημέρωση μεταξύ του Κυβερνητικού Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων (PRD) και του China Media Group (CMG). Αυτή ήταν η ίδια περίπτωση που ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών Srettha Thavisin πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μετά από πρόσκληση της Κίνας.

Ο Puangpet ανέφερε ότι στο παρελθόν, η Ταϊλάνδη και η Κίνα είχαν σχέσεις και συνεργασία σε διάφορες πτυχές. Στις 11 Οκτωβρίου 2023, συναντήθηκε με τον Α.Ε. κ. Han Zhiqiang, Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ταϊλάνδη, για να συζητήσουν θέματα αμοιβαίας σημασίας για τις κυβερνήσεις της Ταϊλάνδης και της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης ψευδών ειδήσεων, της καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και της αντιμετώπισης του επίμονο ζήτημα απάτες τηλεφωνικών κέντρων.

Συμφωνούμε ότι τα ταϊλανδικά και κινεζικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να συνεργάζονται και να μοιράζονται νέα για να αποτρέψουν ζημιές από τα προαναφερθέντα προβλήματα. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσημης επίσκεψης στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, θα συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον κ. Shen Haisong, Διευθυντή και Αρχισυντάκτη της CMG, για τη θέσπιση κατευθυντήριων γραμμών για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.