Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και ο Ισραηλινός Πρέσβης Συζήτησαν για την Ασφάλεια των Ταϊλανδών υπηκόων εν μέσω σύγκρουσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Μια πρόσφατη συνάντηση μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ταϊλάνδης και του Ισραήλ επικεντρώθηκε στην ασφάλεια και την ευημερία των Ταϊλανδών υπηκόων στο Ισραήλ.

Η Orna Sagiv, Πρέσβης του Ισραήλ στην Ταϊλάνδη συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin για να συζητήσουν την κατάσταση στο Ισραήλ. Ο Πρέσβης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωών από την Ταϊλάνδη λόγω της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσης με τη Χαμάς και διαβεβαίωσε ότι η βοήθεια επεκτείνεται τόσο στους πολίτες της Ταϊλάνδης όσο και στους επισκέπτες.

Είπε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ήδη μετεγκαταστήσει υπηκόους της Ταϊλάνδης από περιοχές υψηλού κινδύνου, μεταφέροντάς τους σε ασφαλέστερες ζώνες 4 χιλιόμετρα μακριά. Ο Πρωθυπουργός Srettha τόνισε τη στενή παρακολούθηση της κατάστασης από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και την προτεραιότητά της για την ασφάλεια περίπου 30,000 Ταϊλανδών στο Ισραήλ. Υπάρχουν σχέδια για να βοηθήσουν όλους.

Λόγω του σημαντικού αριθμού θυμάτων που ξεπερνούν τα 1,000 άτομα, η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε κατανόηση καθώς πρέπει να ακολουθηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες πριν από τον επαναπατρισμό των σορών των νεκρών. Περίπου 6,000 εγγεγραμμένοι Ταϊλανδοί εργαζόμενοι που βρίσκονται επί του παρόντος σε ασφαλείς ζώνες σε τρεις χώρες—Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα—θα επαναπατριστούν σταδιακά.

Ο Πρωθυπουργός Srettha σημείωσε ότι ο επαναπατρισμός απαιτεί άδεια από περισσότερες από 10 χώρες, μια διαδικασία που συντονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης. Για όσους επιστρέφουν μέσω εμπορικών αεροπορικών εταιρειών, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα, θεωρώντας ότι είναι κυβερνητική ευθύνη.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.