Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης παρέχει ενημέρωση για την κατάσταση στο Ισραήλ

Σύνοψη της ενημέρωσης τύπου για την κατάσταση στο Ισραήλ

την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 15.00.

στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Τύπου, MFA και μέσω MFA Facebook Live

1. Επισκόπηση

1.1 Η κ. Kanchana Patarachoke, Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Πληροφοριών και Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για να παράσχει ενημερώσεις σχετικά με τη συνεδρίαση του Κέντρου Ταχείας Αντίδρασης (RRC), υπό την προεδρία του κ. Jakkapong Sangmanee, Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν την εξελισσόμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις ολοκληρωμένες προσπάθειες των ταϊλανδικών υπηρεσιών να επιταχύνουν τα σχέδια εκκένωσης των Ταϊλανδών υπηκόων. Η κα Pannabha Chandraramya, Πρέσβης (Amb) της Ταϊλάνδης στο Ισραήλ, μεταξύ άλλων, συμμετείχε στη συνεδρίαση του RRC μέσω τηλεδιάσκεψης για να παρέχει ενημερώσεις και πρόοδο όσον αφορά την παροχή βοήθειας στους Ταϊλανδούς υπηκόους.

1.2 Αυτό ακολουθεί τη συνεδρίαση του RRC, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Srettha Thavisin, χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου τόνισε ότι η ασφαλής απομάκρυνση των Ταϊλανδών υπηκόων από το Ισραήλ αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα και το κοινοποίησε στον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ταϊλάνδη σήμερα το πρωί.

2. Στατιστικά στοιχεία για υπηκόους Ταϊλάνδης

2.1 Αριθμός θανάτων: 21 (αμετάβλητος από τις 12 Οκτωβρίου)

2.2 Αριθμός τραυματισμών: 14 (αμετάβλητος από τις 12 Οκτ.)

2.3 Αριθμός απαγωγών: 16 (αμετάβλητη από τις 12 Οκτ.)

2.4 Αριθμός Ταϊλανδών υπηκόων που έχουν εγγραφεί για εθελοντικό επαναπατρισμό: 6,778 ενώ 85 Ταϊλανδοί υπήκοοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο Ισραήλ (αυξήθηκε από χθες).

3. Σχέδια Εκκένωσης

3.1 Η συνεδρίαση του RRC σήμερα το απόγευμα επιβεβαίωσε τον δεύτερο επαναπατρισμό 19 υπηκόων της Ταϊλάνδης μέσω της πτήσης LY085 του αερομεταφορέα σημαίας του Ισραήλ El Al, ο οποίος αναχώρησε από το Τελ Αβίβ σήμερα στις 04.30:16.57. τοπική ώρα και έχει προγραμματιστεί να φτάσει σήμερα στις XNUMX. στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi.

3.2 Αύριο (14 Οκτωβρίου), η Βασιλική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Τελ Αβίβ (RTE) θα συντονίσει τον τρίτο επαναπατρισμό 100 υπηκόων της Ταϊλάνδης μέσω της Fly Dubai, η οποία θα μεταβεί στο Ντουμπάι για να μεταφέρει τους επιβάτες στην πτήση FZ 1837, που φτάνει στην Ταϊλάνδη την Κυριακή ( 15 Οκτ.) στις 07.25 μ.μ. στο αεροδρόμιο U-Tapao και θα μεταφερθεί στην Μπανγκόκ.

3.3 Το RRC προετοιμάζεται για περαιτέρω επαναπατρισμούς μέσω ναυλωμένων πτήσεων με τον αερομεταφορέα σημαίας του Ισραήλ El Al, την Thai Airways και εμπορικές αεροπορικές εταιρείες και έχει θέσει στόχο τον επαναπατρισμό τουλάχιστον 400 Ταϊλανδών υπηκόων την ημέρα μέσω όλων των πιθανών καναλιών.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.