Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επηρεάζει τα ενεργειακά αποθέματα της Ταϊλάνδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς δεν επηρεάζει τα ενεργειακά αποθέματα της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με την κύρια πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας PTT. Η εταιρεία είπε ότι η τρέχουσα άνοδος της τιμής της ενέργειας είναι βραχυπρόθεσμη επίδραση, με τη συνολική τιμή να είναι πιθανό να ανέβει ελαφρώς σε σχέση με πριν από τον πόλεμο.

Η εταιρεία αναμένει ότι η συνολική τιμή της ενέργειας στην παγκόσμια αγορά θα διευθετηθεί με επιτόκιο 2 δολάρια το βαρέλι υψηλότερο από αυτό που ήταν πριν τον πόλεμο, ενώ θεωρεί ότι η πρόσφατη άνοδος της τιμής αποτελεί βραχυπρόθεσμη ψυχολογική επίδραση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PTT, Auttapol Rerkpiboon, αποκάλυψε ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι ανησυχητική, εάν δεν υπάρξει παράταση ή διάχυση.

Η PTT έχει εξασφαλίσει επαρκές επίπεδο αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ η εταιρεία είναι σε θέση να προμηθεύεται καύσιμα από άλλους παρόχους σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αντικαταστήσει τα καύσιμα από τις πληγείσες πηγές.

Σχετικά με το μέτρο της κυβέρνησης για μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Auttapol είπε ότι η PTT είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση αναβάλλοντας τον τρέχοντα κύκλο τιμολογίων που χρεώνεται στην Αρχή Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ταϊλάνδης για τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PTT ανέφερε επίσης ότι η θυγατρική της PTT Oil And Retail Business είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Υπουργείο Ενέργειας για τα τιμολόγια μάρκετινγκ. Η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να περιορίσει αυτό το τιμολόγιο μάρκετινγκ, το οποίο συνήθως περιλαμβάνεται στις τιμές λιανικής του πετρελαίου, σε 2 μπατ ανά λίτρο κατ' ανώτατο όριο.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.