Ταϊλανδοί Εργάτες στο Ισραήλ: Μέτρα Βοήθειας Αναλυτικά από το Υπ. Εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΝΝΤ) – Το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε συνάντηση για να παρακολουθήσει την κατάσταση και να παράσχει βοήθεια στους Ταϊλανδούς εργάτες στο Ισραήλ.

Ο Παϊρότζ Τσοτικασατιέν, Μόνιμος Γραμματέας Εργασίας, αποκάλυψε ότι οι ταυτότητες των εργαζομένων που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς και των εργοδοτών τους είναι ακόμη άγνωστες.

Για τους τραυματίες ή τους νεκρούς, οι εργαζόμενοι που είναι εγγεγραμμένοι και έχουν ταξιδέψει νόμιμα βάσει του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ των κυβερνήσεων της Ταϊλάνδης και του Ισραήλ θα λάβουν αποζημίωση από το Ισραήλ.

Στην Ταϊλάνδη, οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν λόγω της σύγκρουσης θα αποζημιωθούν μέσω του ταμείου στήριξης της απασχόλησης στο εξωτερικό. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για το Υπουργείο Απασχόλησης να προτείνει αύξηση των ποσοστών αποζημίωσης. Αυτό αποσκοπεί στην παροχή πιο σημαντικής βοήθειας στους πληγέντες εργαζόμενους. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί κέντρα βοήθειας σε κάθε επαρχία σε εθνικό επίπεδο για συντονισμό με τις οικογένειες και τους συγγενείς των πληγέντων εργαζομένων. Μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με το τοπικό γραφείο εργασίας ή να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή 1694, διαθέσιμη 24/7.

Στις 12 Οκτωβρίου, το πρώτο κύμα 15 Ταϊλανδών αναμένεται να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη. Περαιτέρω πτήσεις επαναπατρισμού έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, με την επιστροφή περίπου 140 υπηκόων της Ταϊλάνδης, ακολουθούμενη από άλλη πτήση στις 18 Οκτωβρίου για τον επαναπατρισμό περίπου 80 ακόμη. Πρόσθετες πτήσεις εκκένωσης βρίσκονται σε ετοιμότητα, εν αναμονή περαιτέρω αξιολόγησης της κατάστασης στο έδαφος.

Ορισμένοι εργαζόμενοι στην Ταϊλάνδη δεν έχουν ακόμη εκφράσει την επιθυμία τους να επιστρέψουν, επικαλούμενοι ανησυχίες σχετικά με την πιθανή αδυναμία να εισέλθουν ξανά στο Ισραήλ για εργασία λόγω του υψηλού κόστους μετακίνησης. Κάποιοι έχουν ακόμη και χρέη για να χρηματοδοτήσουν το αρχικό τους ταξίδι. Σχετικά με αυτές τις περιπτώσεις, το Υπουργείο Εργασίας θα διαπραγματευτεί με τις ισραηλινές αρχές για την άρση των εξόδων ταξιδίου για τους εργαζόμενους που επιστρέφουν μετά τη φυγή τους από τη σύγκρουση.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.