Το αυθεντικό χορτοφαγικό φεστιβάλ της Ταϊλάνδης ξεκινά στο Πουκέτ αυτό το Σαββατοκύριακο

Το ετήσιο Φεστιβάλ Χορτοφαγίας του Πουκέτ θα πραγματοποιηθεί για εννέα ημέρες ξεκινώντας αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Φέτος το φεστιβάλ θα είναι από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου 2023.

Το Φεστιβάλ Χορτοφαγίας είναι μια πίστη του Ταοϊσμού και περιλαμβάνει την προσευχή στους Εννέα Θεούς Αυτοκράτορες. Είναι τοπικά γνωστό ως «Jai Chai» που κυριολεκτικά σημαίνει «Τρώτε λαχανικά». Πιστεύεται από πολλούς ανθρώπους ότι η προσευχή και η μη κατανάλωση κρέατος μπορεί να φέρει κάθαρση του νου, του σώματος και του πνεύματος.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την 1st στο 9th νύχτα του φεγγαριού που αυξάνεται στο κινεζικό ημερολόγιο που συνήθως πέφτει τον Οκτώβριο. Το Πουκέτ είναι το πιο δημοφιλές μέρος της Ταϊλάνδης για να ζήσετε το Φεστιβάλ Χορτοφαγίας.

Ο αρχικός χορτοφάγος του Πουκέτ ξεκίνησε στο χωριό Nai Thu που τώρα βρίσκεται στην υποπεριοχή Kathu, στην περιοχή Kathu. Οι Κινέζοι έφτασαν στο Πουκέτ κατά τη διάρκεια της περιόδου Ayutthaya πριν από εκατοντάδες χρόνια για συναλλαγές κασσίτερου με την Πορτογαλία, την Ολλανδία και τη Γαλλία.

Οι Κινέζοι εκείνη την εποχή πίστευαν σε θεούς που προστάτευαν τους ίδιους και τα χωριά τους. Η πεποίθηση έχει διαδοθεί στους Ταϊλανδούς σε χωριά και συνεχίστηκε μέχρι τώρα. Η παράδοση του Φεστιβάλ Χορτοφαγίας στο Πουκέτ ξεκίνησε το 1825.

Μέρος του Φεστιβάλ Χορτοφαγίας περιλαμβάνει εκπληκτικές τελετουργίες και παραστάσεις εντυπωσιακών κατορθωμάτων αυτοακρωτηριασμού, όπως περπάτημα σε αναμμένα κάρβουνα, σκαρφάλωμα σε ξυριστικές σκάλες και τρύπημα σώματος. Αυτές οι πράξεις γίνονται από πιστούς για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στους προγόνους και τους θεούς τους.

Σχετικό άρθρο:

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες του ετήσιου Φεστιβάλ Χορτοφαγίας του Πουκέτ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν για εννέα ημέρες από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 23 Οκτωβρίου 2023 με προγραμματισμένες πολλές τελετουργίες, τελετουργίες αποχαιρετισμού και πομπές στο δρόμο.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.