Η πρώτη ομάδα Ταϊλανδών εργαζομένων στο Ισραήλ που θα επιστρέψει στο σπίτι στις 12 Οκτωβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Οι πρόσφατες εξελίξεις στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο Ισραήλ υπογραμμίζουν την προκλητική κατάσταση για τους Ταϊλανδούς εργάτες στη χώρα. Ενώ οι συνολικές συνθήκες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες, μια έκθεση από την πρεσβεία της Βασιλικής Ταϊλάνδης στο Τελ Αβίβ αναμένεται αργότερα σήμερα (10 Οκτωβρίου) για ενημέρωση. Οι εμπορικές πτήσεις και άλλα αεροσκάφη βοήθειας αντιμετωπίζουν επί του παρόντος δυσκολίες πρόσβασης στην περιοχή, αναγνωρίζοντας την πολυπλοκότητα της κατάστασης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εμπορίου, Phumtham Wechayachai, έκανε τη δήλωση. Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin παρακολουθεί στενά την κατάσταση λόγω ανησυχιών για τους υπηκόους της Ταϊλάνδης εκεί. Επί του παρόντος, περισσότεροι από 1,400 Ταϊλανδοί έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, με 15 να έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν στην Ταϊλάνδη στις 12 Οκτωβρίου.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι οι σχετικοί υπάλληλοι εργάζονται επιμελώς για να φέρουν τους υπηκόους της Ταϊλάνδης στα σπίτια τους. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανησυχεί βαθύτατα για την ευημερία των Ταϊλανδών πολιτών στο Ισραήλ και συντονίζεται ενεργά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την εξεύρεση λύσεων.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.