Ο δορυφόρος THEOS-2 εκτοξεύεται στο διάστημα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο δεύτερος δορυφόρος παρατήρησης της γης της Ταϊλάνδης, γνωστός ως THEOS-2, εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 9 Οκτωβρίου 2023 από ένα όχημα εκτόξευσης VEGA από την εξέδρα εκτόξευσης του Διαστημικού Κέντρου της Γουιάνας στη Γαλλική Γουιάνα της Νότιας Αμερικής, σύμφωνα με τον Υπουργό Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επιστημονική Έρευνα και Καινοτομία Supamas Isarabhakdi.

Προηγουμένως, ο δορυφόρος είχε προγραμματιστεί για εκτόξευση στις 7 Οκτωβρίου, αλλά υπήρχαν συστημικά ζητήματα που επηρέαζαν ορισμένα στοιχεία του εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, η εκτόξευση του δορυφόρου αναβλήθηκε.

Η Arianespace ανακοίνωσε την αναβολή της εκτόξευσης του δορυφόρου THEOS-2 μόλις 14 δευτερόλεπτα πριν από την προγραμματισμένη αντίστροφη μέτρηση, επειδή το σύστημα παρακολούθησης βρήκε ηλεκτρικό ρεύμα που υπερέβαινε το όριο που καθορίζεται από τη Μονάδα Διαχείρισης Ασφάλειας της VEGA. Κατά συνέπεια, το αυτοματοποιημένο σύστημα ξεκίνησε την άμεση διακοπή όλων των λειτουργιών.

Η εκτόξευση του δορυφόρου THEOS-2 αναβαθμίζει την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας και καινοτομίας της χώρας καθώς και τη διαστημική βιομηχανία που είναι μια νέα βιομηχανία του μέλλοντος της Ταϊλάνδης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.