Η Ταϊλάνδη δίνει ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση στο Ισραήλ

Εθνική -

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης ανέφερε τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, ότι τουλάχιστον 12 Ταϊλανδοί που εργάζονταν στο Ισραήλ σκοτώθηκαν κατά τη στρατιωτική επίθεση της Χαμάς, ενώ οκτώ τραυματίστηκαν (δύο σε κρίσιμη κατάσταση) και 11 έχουν συλληφθεί όμηροι.

Οι αριθμοί, ωστόσο, εξακολουθούν να κυμαίνονται καθώς οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες να λάβουν πληροφορίες από την ισραηλινή κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας, μόνο ένας Ταϊλανδός σκοτώθηκε, εννέα τραυματίστηκαν και 11 κρατήθηκαν όμηροι.

Υπάρχουν έως και 30,000 Ταϊλανδοί που εργάζονται στο Ισραήλ και 1,099 από αυτούς έχουν ήδη εγγραφεί στο υπουργείο Εργασίας της Ταϊλάνδης για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αποκάλυψε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Phiphat Ratchakitprakarn.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊλάνδης συντονίζεται με την ισραηλινή κυβέρνηση για να ξεκινήσει η αεροπορική μεταφορά των Ταϊλανδών πίσω στην Ταϊλάνδη εν μέσω του τρέχοντος αποκλεισμού του ισραηλινού εναέριου χώρου.

Από τους 30,000 Ταϊλανδούς, περίπου 5,000 εργάζονται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η μάχη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Ο υπουργός Phiphat είπε ότι ενημερώθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση ότι δύο από τα θύματα που αρχικά αναφέρθηκαν ότι ήταν Ταϊλανδοί ήταν στην πραγματικότητα Κινέζοι υπήκοοι, αλλά αυτό εξακολουθεί να περιμένει επιβεβαίωση.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/