Ενημέρωση για την Ταϊλάνδη Siam Paragon Shooting Spree. Το Survivor λέει την τρομακτική ιστορία της

Εθνική -

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν από την αστυνομία της Ταϊλάνδης σήμερα, 5 Οκτωβρίου, αφού η αστυνομία φέρεται να εντόπισε την εμπλοκή τους στην προμήθεια όπλου και πυρομαχικών σε έναν 14χρονο πυροβολητή που σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε άλλους πέντε στο εμπορικό κέντρο Siam Paragon.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από το Ποινικό Δικαστήριο της Νότιας Μπανγκόκ. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό κράτηση υπό την υποψία ότι πούλησαν ένα λευκό όπλο, σφαίρες και τροποποίησαν το όπλο για 14-year-old ο οποίος πραγματοποίησε ένα ξεφάντωμα πυροβολισμών στο Siam Paragon της Μπανγκόκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια Κινέζα και μια Βιρμανίδα και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.

Οι ύποπτοι αναγνωρίστηκαν από την αστυνομία ως ο κ. Suwanhong Brahma, 45 ετών, ο κ. Akkarawit Jaithong, 22 ετών, και ένας άλλος άνδρας που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Piyabutr, 30 ετών.

Οι δύο πρώτοι άνδρες συνελήφθησαν στη νότια επαρχία Γιάλα, ενώ η αστυνομία βρήκε τον τρίτο άνδρα στην Μπανγκόκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για «Παράνομη κατοχή και διανομή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών για εμπορικούς σκοπούς».

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακάλυψε ότι το 14χρονο αγόρι, το όνομα του οποίου εξακολουθεί να αποκρύπτεται από την αστυνομία, αγόρασε ένα λευκό όπλο Glock 19 μέσω Διαδικτύου και μετέφερε 16,000 μπατ στον λογαριασμό του κ. Suwanhong.

Στη συνέχεια, ο κ. Suwanhong έκανε ανάληψη μετρητών από ένα ΑΤΜ σε ένα βενζινάδικο στη Yala. Οι αρχές έκαναν έφοδο στο σπίτι του κ. Suwanhong και συνέλαβαν επίσης τον κ. Akkarawit που διέμενε μαζί του στην υποπεριφέρεια Sateang, στην περιοχή Mueang Yala.

Κατασχέθηκαν από αυτούς διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων 209 λευκές σφαίρες όπλου, 33 πεταμένες σφαίρες, μία κεφαλή σφαίρας 9 χιλιοστών και 33 τεμάχια σιδερένιων σωλήνων των 15 χιλιοστών που χρησιμοποιούνται για τροποποίηση όπλου, μαζί με ένα δελτίο ανάληψης τράπεζας.

Μια βαθύτερη έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ο κ. Akkarawit είναι ο ιδιοκτήτης μιας σελίδας στο Facebook με το όνομα "Koonseu Yabee", η οποία πουλούσε λευκά όπλα. Η σελίδα υπήρχε εδώ και 5 μήνες έως ότου έκλεισε πρόσφατα στις 5 Οκτωβρίου ή μερικές μέρες μετά το περιστατικό των πυροβολισμών.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, και οι τρεις ύποπτοι συνεχίζουν να αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Αυτή τη στιγμή μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα της Yannawa για νομικές διαδικασίες.

Το Survivor αφηγείται έντονα τη φρικτή στιγμή της μέσα στην τουαλέτα κοντά στη σκηνή του περιστατικού

Μια Ταϊλανδή επιζήσασα του περιστατικού με το όνομα «Μινκ» διηγήθηκε την τρομακτική της εμπειρία στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Είπε ότι την ημέρα του συμβάντος, βρισκόταν στον όροφο Μ του εμπορικού κέντρου όπου συνέβη το πυροβολισμό, έχοντας μόλις ολοκληρώσει την ανασκόπηση ενός εστιατορίου και αποφάσισε να ψάξει για προϊόντα.

Στη συνέχεια, η Mink μπήκε στη γυναικεία τουαλέτα στον όροφο M, ενώ ο φίλος της πήγε σε μια ανδρική τουαλέτα. Το εμπορικό κέντρο ήταν γεμάτο εκείνη την ώρα και υπήρχε μια μεγάλη ουρά που ξεχύθηκε από τις τουαλέτες, είπε.

Η επιζών στεκόταν στην ουρά έξω από τη γυναικεία τουαλέτα όταν άκουσε έναν δυνατό θόρυβο. Αρχικά νόμιζε ότι ένα στεγνωτήριο χεριών στην τουαλέτα των ανδρών εξερράγη, αλλά όταν ακούστηκε ένας δεύτερος δυνατός θόρυβος, οι άνθρωποι άρχισαν να πανικοβάλλονται και να τρέχουν. Ο Μινκ συνειδητοποίησε γρήγορα ότι δεν ήταν απλώς μια έκρηξη, αλλά μάλλον πυροβολισμοί. Τρομακτικά, ο τέταρτος πυροβολισμός χτύπησε μια Βιρμανή που στεκόταν μπροστά από την τουαλέτα των γυναικών, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Ο επιζών συνειδητοποίησε αμέσως ότι επρόκειτο για τυχαίο πυροβολισμό, όχι για καυγά, επειδή η Βιρμανίδα, που στεκόταν εκεί μαζί της, ήταν απίθανο να εμπλακεί. Ως εκ τούτου, έσπευσε στη γυναικεία τουαλέτα. Παράλληλα, προβληματιζόταν για το αγόρι της, που βρισκόταν στην τουαλέτα των ανδρών. Μετά τους πυροβολισμούς, ο φίλος της δεν ξέφυγε με όλους τους άλλους.

Ο Μινκ μπήκε στη γυναικεία τουαλέτα και κλείδωσε την πόρτα. Προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον φίλο της και ο φίλος της της είπε να μείνει ήσυχη και ήρεμη. Ανέφερε ότι υπήρξαν πυροβολισμοί στην τουαλέτα των ανδρών και κάποιος είχε πυροβοληθεί.

Στη συνέχεια, ο φίλος της Μινκ ξαναβρέθηκε μαζί της στην τουαλέτα, αφού ο ένοπλος απομακρύνθηκε πολύ από κοντά τους. «Εκείνη τη στιγμή, κοίταξα τον φίλο μου και σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε ο ένας τον άλλον», είπε ο επιζών.

Ο φίλος της είπε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι η επιβίωσή του μπορεί να οφείλεται στο ότι στεκόταν κοντά στη γωνία της τουαλέτας, με αποτέλεσμα ο δράστης να μην τον προσέξει. Ο φίλος κρύφτηκε επίσης στην τουαλέτα και προσπάθησε να μείνει όσο πιο σιωπηλός γινόταν.

Ωστόσο, ο φίλος αναγκάστηκε να βρει ένα νέο καταφύγιο όταν παρατήρησε ένα σακίδιο γεμάτο με σφαίρες στην κρυψώνα του. Νομίζοντας ότι ο πυροβολητής θα μπορούσε να επιστρέψει για να το ανακτήσει, πήρε μια γρήγορη απόφαση να τρέξει για να ενωθεί με την κοπέλα του και άλλους επιζώντες στη γυναικεία τουαλέτα.

Το ζευγάρι είπε ότι ήταν τυχερό που ήταν ζωντανό και λυπήθηκε όταν έμαθαν ότι η Βιρμανή και ένας άλλος Κινέζος τουρίστας πέθαναν. Η Κινέζα ταυτοποιήθηκε ως τουρίστας και μητέρα δύο νεαρών κοριτσιών, η Βιρμανή βρισκόταν σε διάλειμμα στην τουαλέτα από τη δουλειά της σε ένα κατάστημα παιχνιδιών στο εμπορικό κέντρο.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.