Η Ταϊλάνδη θρηνεί δύο μεγάλες τραγωδίες σε μια μέρα

Εθνική -

Τη σημερινή ημέρα, 6 Οκτωβρίου, οι Ταϊλανδοί θυμούνται δύο σφαγές που συντάραξαν βαθιά την ιστορία της Ταϊλάνδης.

Αυτή την ημέρα το 2022, ένας απολυμένος Ταϊλανδός αστυνομικός εισέβαλε σε παιδικό σταθμό στη βορειοανατολική επαρχία Nong Bua Lamphu και σκότωσε πολλά νήπια στον ύπνο τους.

Ενώ ο ύποπτος πήγαινε στον άμοιρο παιδικό σταθμό, σκότωσε επίσης αρκετούς αθώους κατοίκους σε κοντινές περιοχές, με αποτέλεσμα 38 θανάτους, μεταξύ των οποίων ο ίδιος, η γυναίκα και το παιδί του, και 12 τραυματισμοί.

Σήμερα, ο παιδικός σταθμός πραγματοποίησε θρησκευτική τελετή για τον εορτασμό της 1ης επετείου από τη σφαγή. Δώδεκα μοναχοί εκτέλεσαν βουδιστική ψαλμωδία, ενώ στελέχη του κέντρου, συγγενείς και οικογένειες που επλήγησαν από το τραγικό περιστατικό αξιολόγησαν τα χαμένα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο δάσκαλος Σεξάν Σριράτ, σύζυγος μιας εγκύου δασκάλας που έχασε τη ζωή της μαζί με το αγέννητο παιδί της στο περιστατικό, είπε στο The Nation ότι ετοίμασε σνακ, γάλα και γλυκά για να αξιοποιήσει τη γυναίκα και το παιδί του που έφυγε σήμερα.

Είπε: «Ευχή μου είναι όσοι βρίσκονται στην εξουσία να τηρήσουν την υπόσχεση που δόθηκε μετά το περιστατικό για την αντιμετώπιση της βίας με όπλα και τη διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων. Αλλά ομολογώ ότι ανησυχώ ότι η υπόσχεση δεν θα τηρηθεί μετά την αλλαγή της κυβέρνησης».

Πριν από 47 χρόνια, σήμερα σηματοδοτεί επίσης μια άλλη σφαγή που άφησε μια βαθιά πληγή στην ιστορία της Ταϊλάνδης.

Η σφαγή του Πανεπιστημίου Thammasat της 6ης Οκτωβρίου, η οποία εκτυλίχθηκε το 1976, είδε την αστυνομία και το στρατιωτικό προσωπικό της Ταϊλάνδης, εξοπλισμένα με πυροβόλα όπλα, να χτυπούν βίαια χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωναν υπέρ της δημοκρατίας κατά της δικτατορικής κυβέρνησης του Thanom Kittikachorn στο πανεπιστήμιο.

Αν και η κυβέρνηση εκείνη την εποχή ανέφερε επίσημα 46 θανάτους εκείνη την ημέρα, οι επιζώντες ισχυρίζονται ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών από τη σφαγή φτάνει τους 100.

Το Πανεπιστήμιο Thammasat πραγματοποίησε σήμερα την 47η επέτειο του θλιβερού περιστατικού, στην οποία παραβρέθηκαν οι οικογένειες των θυμάτων, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές και πολιτικοί.

Αυτά τα δύο περιστατικά επανήλθαν ξανά στο προσκήνιο, μετά από πρόσφατο περιστατικό με πυροβολισμούς που διεξήγαγε ο α 14χρονος σκοπευτής στο εμπορικό κέντρο Siam Paragon.

Το περιστατικό οδήγησε στον θάνατο ενός Κινέζου τουρίστα και μιας Βιρμανίδας και στον τραυματισμό άλλων πέντε.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/