Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης καταστρέφει τα ισχυρά στοιχεία, ενισχύει τη δημόσια ασφάλεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΝΝΤ) – Η κυβέρνηση αποκάλυψε βασικές πρωτοβουλίες που όρισε ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών Srettha Thavisin.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Karom Phonphonklang δήλωσε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στη νόμιμη και δίκαιη δράση κατά ισχυρών προσωπικοτήτων, στη διαφύλαξη των πολιτικών ελευθεριών και στην προστασία του κοινού από τέτοια πρόσωπα που χρησιμοποιούν την εξουσία τους με παράνομο τρόπο.

Αυτές οι ενέργειες στοχεύουν στη διατήρηση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας. Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε τρεις βασικές οδηγίες για το οικονομικό έτος 2024, οι οποίες περιλαμβάνουν:

1. Σωστή διαχείριση ισχυρών μορφών

2. Επιβράβευση πληροφοριοδοτών

3. Προστασία μαρτύρων

Ο Καρόμ δήλωσε περαιτέρω ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Anutin Charnvirakul έδωσε εντολή στους αξιωματούχους να διατηρήσουν την κοινωνική τάξη με την καταστολή των ομάδων επιρροής που κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους.

Έχει επίσης δοθεί έμφαση στον εξορθολογισμό των διοικητικών λειτουργιών και στην ιεράρχηση της δημόσιας ασφάλειας. Προτρέπει τους διοικητές της επαρχίας να αναλάβουν γρήγορα δράση κατά των ηγετών της κοινότητας που εκφοβίζουν ή βλάπτουν τους πολίτες και παραβιάζουν το νόμο.

Τα τελευταία στοιχεία αποκαλύπτουν ότι περίπου 600-700 άτομα περιλαμβάνονται στη λίστα του Υπουργείου Εσωτερικών με τα πρόσωπα με επιρροή. Στις 3 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση για να συζητηθούν περαιτέρω ενέργειες.

Η κυβέρνηση προσδιορίζει 16 τύπους δραστηριοτήτων που χαρακτηρίζουν ένα άτομο ως προσωπικότητα με επιρροή. Αυτά κυμαίνονται από τον μη εξουσιοδοτημένο δανεισμό χρημάτων έως τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Ο Karom προτρέπει το κοινό να αναφέρει οποιεσδήποτε τέτοιες δραστηριότητες στις αρχές μέσω διαφόρων τηλεφωνικών γραμμών, συμπεριλαμβανομένων των 1195 και 1599, καθώς και στα τοπικά κέντρα «Damrontham» σε όλη τη χώρα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.