Κορυφαίες ιστορίες της Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Αναζήτηση της αστυνομίας στον κυβερνοχώρο στο Top Cop's House και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, έως Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης στον κυβερνοχώρο και μια μονάδα κομάντο έκαναν έρευνα σε σπίτι που ανήκει στον αναπληρωτή αρχηγό της εθνικής αστυνομίας, Πολ. Ο στρατηγός Surachate Hakparn, που συχνά αποκαλείται στα ταϊλανδικά μέσα με το παρατσούκλι του ως "Big Joke", το πρωί της Δευτέρας, 25 Σεπτεμβρίου, αφού ανακάλυψαν μια υποτιθέμενη σχέση μεταξύ του και ενός διαδικτυακού κυκλώματος τζόγου.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, η Πολ. Ο υποστράτηγος Voravat Watnakhonbancha, Επίτροπος του Γραφείου Διερεύνησης του Κυβερνοεγκλήματος (CCIB), έκανε μια αποκάλυψη μετά την έρευνα στην κατοικία του αναπληρωτή αρχηγού της εθνικής αστυνομίας Πολ. Γεν. Σουραχάτε Χακπάρν.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης κ. Srettha Thavisin διόρισε μια ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή για την Πολ. Ο στρατηγός Surachate, γνωστός και ως "Big Joke", η έρευνα στο σπίτι του Hakparn από άλλη αστυνομία.

Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας Pol Gen Surachate «Big Joke» Hakparn υπέβαλε καταγγελία στο Ποινικό Δικαστήριο την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, ζητώντας δικαιοσύνη σχετικά με την αστυνομική έρευνα στις κατοικίες του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο που να διαπιστώνει ότι ο Hakparn συνδέεται με παράνομες δραστηριότητες. Ο Χάκπαρν πιέζει τώρα για περαιτέρω έρευνα για το γιατί συνέβη η επιδρομή και εάν είχε πολιτικά κίνητρα εναντίον του ή για να βλάψει τη φήμη του.

2. Ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin, καλωσόρισε την εναρκτήρια πτήση της Κίνας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κατάργησης βίζας το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Sittiwat Chewaratanaporn, Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης (ATTA), δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχει αρχική απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης, οι κρατήσεις εκδρομών στην Ταϊλάνδη δεν αυξήθηκαν περαιτέρω, λόγω των τουριστικών επιχειρήσεων που είχαν προηγουμένως κρατηθεί πριν από τη βίζα απαλλαγή.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, ο κ. Thanakorn Wangboonkongchana, Αναπληρωτής Αρχηγός του Κόμματος των Ηνωμένων Εθνών της Ταϊλάνδης, δήλωσε ότι ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη από την 1η Ιανουαρίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 ήταν σημαντικός.

Ειδικά οι Κινέζοι τουρίστες επισκέπτες αυξήθηκαν από περίπου 5,000 την ημέρα σε περίπου 18,000 από σήμερα, ανέφεραν ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης.

3. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, ο Panipak Wongpattanakit, ένας αστέρας του Ταϊλανδού Taekwondo, κέρδισε δραματικά τον τελευταίο γύρο ενάντια στον Κινέζο αντίπαλο Guo Qing, με σκορ 2-1: 7-6, 1-2, 12-9 στους Ασιατικούς Αγώνες Hangzhou στην Κίνα. .

Η Ταϊλάνδη εξασφάλισε το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στο Taekwondo με μια άγρια ​​νίκη από τον κ. Banlung Tubtimdang, ένα ανερχόμενο αστέρι του Taekwondo γνωστό ως "Yu", στους Ασιατικούς Αγώνες του Hangzhou.

Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές των μεταλλίων στους Ασιατικούς Αγώνες!

4. Ο στρατηγός της αστυνομίας Torsak Sukvimol διορίστηκε επίσημα ως ο 14ος Γενικός Επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

Ο στρατηγός της αστυνομίας Torsak ήταν ένας από τους τέσσερις υποψηφίους που περιλάμβαναν τον Αναπληρωτή Γενικό Επίτροπο της Αστυνομίας, Στρατηγό Surachate Hakparn. Ωστόσο, ο στρατηγός Surachate δεν συμμετείχε στη συνάντηση και πήρε προσωπική άδεια.

5. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον εκτροχιασμό τρένου εξπρές από πλημμύρα στο δρόμο προς τον σταθμό Kaeng Luang-Ban Pin, στην επαρχία Phrae. Λίγοι επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και πολλά τρένα ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Ως αποτέλεσμα του συμβάντος, πολλά δρομολόγια τρένων έχουν διακοπεί προσωρινά στην περιοχή Phrae.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.