Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται ξανά και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ένας Ταϊλανδός συνελήφθη στο Πουκέτ αφού έκλεψε κάνναβη, βρώσιμα είδη κάνναβης και μετρητά συνολικής αξίας 227,000 μπατ.

Η κάνναβη αποποινικοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη το 2022.

2. Το Πουκέτ καλωσορίζει τουρίστες από το Καζακστάν στο πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας της Ταϊλάνδης.

Το Πουκέτ καλωσορίζει τουρίστες από την Κίνα στο πρόγραμμα απαλλαγής από την έκδοση βίζας της Ταϊλάνδης.

Η πολιτική της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για δωρεάν βίζα για Κινέζους και Καζακστάν τουρίστες εγκρίθηκε στη Βασιλική Εφημερίδα και δημοσιεύτηκε την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου.

3. Ένας άνδρας συνελήφθη σε κατάστημα κάνναβης στην Πατόνγκ. Βρέθηκε να πουλά μαγικά μανιτάρια που αναφέρονται ως παράνομα ναρκωτικά κατηγορίας 5 στην Ταϊλάνδη.

Από αυτόν κατασχέθηκαν διάφορα είδη μαγικών μανιταριών τα οποία αναφέρονταν ως AA, GT, PED, MMR.

4. Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Srettha Thavisin έφτασε στο Πουκέτ την Παρασκευή (29 Σεπτεμβρίουth) για την παρακολούθηση της ανάπτυξης των αεροδρομίων στις επαρχίες Ανταμάν και των μεγάλων συγκοινωνιακών έργων στο Πουκέτ.

Ο Πρωθυπουργός Srettha σημείωσε, «Το Πουκέτ είναι μια επαρχία πρότυπο για την τόνωση της οικονομίας με τις μοναδικές της προσφορές. Το Πουκέτ συνδέει επαρχίες συμπλέγματος (Phang Nga και Krabi).

5. Ο Υπουργός Μεταφορών της Ταϊλάνδης δεσμεύτηκε να κάνει τραμ στην πόλη του Πουκέτ. Ωστόσο, το έργο θα ολοκληρωθεί μετά την ολοκλήρωση ενός συνεχιζόμενου έργου επέκτασης του δρόμου που θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια ακόμη.

Η πόλη του Πουκέτ έχει κυκλοφοριακή συμφόρηση και συνεχιζόμενες εργασίες κατασκευής επέκτασης του δρόμου, ειδικά στον αυτοκινητόδρομο 402. Για αυτόν τον λόγο, ένα έργο κατασκευής ελαφρών σιδηροδρόμων, ή τραμ, βρίσκεται επί του παρόντος σε αναμονή για άλλα 2 χρόνια, προκειμένου να ολοκληρωθεί πρώτα η κατασκευή επέκτασης του δρόμου.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.