Η Βουλή δέχεται δημόσια σχέδια νομοσχεδίων για την ισότητα και την ταυτότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Κοινοβούλιο αποδέχθηκε τρία δημόσια σχέδια νομοσχεδίων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων. Τα προσχέδια, που παρουσιάζονται για λογαριασμό του κοινού, επικεντρώνονται στη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων, στην προώθηση της αποδοχής του φύλου και στον επαναπροσδιορισμό της πορνείας.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Padipat Suntiphada αποδέχτηκε αυτές τις προτάσεις.

Το πρώτο σχέδιο, γνωστό ως Νομοσχέδιο για την Ισότητα του Γάμου, επιδιώκει να τροποποιήσει το Άρθρο 1448 του Αστικού και Εμπορικού Κώδικα. Επί του παρόντος, αυτή η ενότητα περιορίζει το γάμο μόνο σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Η προτεινόμενη αλλαγή θα επεκτείνει το δικαίωμα γάμου σε οποιοδήποτε ζευγάρι, ανεξαρτήτως φύλου.

Το δεύτερο προσχέδιο, με τίτλο «Ταυτότητα φύλου, έκφραση φύλου και σεξουαλικότητα», υποστηρίζει τα επίσημα πιστοποιητικά για την αναγνώριση του αυτοπροσδιοριζόμενου φύλου ενός ατόμου. Το τρίτο σχέδιο, εν τω μεταξύ, αναφέρεται σε μια τροποποίηση του νόμου του 1996 για την πρόληψη και την καταστολή της πορνείας. Στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό των εργαζομένων του σεξ ως νομικών επαγγελματιών που δικαιούνται ίσα δικαιώματα και ελευθερία να εργάζονται χωρίς διακρίσεις.

Και τα τρία νομοσχέδια μοιράζονται έναν κοινό στόχο: τη διασφάλιση της σεξουαλικής ισότητας και την προώθηση της αποδοχής και της ίσης μεταχείρισης για τα άτομα, ανεξάρτητα από το φύλο, τη σεξουαλική ταυτότητα ή το επάγγελμά τους.

Το Κοινοβούλιο καλείται να εξετάσει σοβαρά αυτά τα σχέδια, καθώς αντιπροσωπεύουν μια ευκαιρία για παροχή ισότητας και δικαιοσύνης σε όλα τα μέλη της κοινωνίας. Το προηγούμενο Κοινοβούλιο απέτυχε να εγκρίνει παρόμοια νομοθεσία, υπογραμμίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα της αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων.

Ο Padipat διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι το Κοινοβούλιο θα εξετάσει προσεκτικά τα σχέδια και θα προγραμματίσει μια δημόσια ακρόαση το συντομότερο δυνατό.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.