Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τους υποβρύχιους κινητήρες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ταϊλανδικά υποβρύχια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μια επίμονη συζήτηση σχετικά με την επιλογή των κινητήρων για τον νέο στόλο υποβρυχίων της Ταϊλάνδης συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο έντονων συζητήσεων σε κυβερνητικό επίπεδο.

 

Ο υπουργός Άμυνας Sutin Klungsang αποκάλυψε ότι το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης δεν έχει ακόμη υποβάλει επίσημη επιστολή, υπογεγραμμένη από τον Ανώτατο Διοικητή του Ναυτικού, στο Υπουργείο Άμυνας.

 

Η επιστολή θα ζητούσε τη χρήση κινεζικών κινητήρων ως αντικατάσταση των αρχικά προγραμματισμένων γερμανικών κινητήρων. Ο υπουργός Σούτιν σημείωσε ότι έως ότου παραληφθεί το έγγραφο, το θέμα δεν θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη συμβουλευτεί τον πρωθυπουργό για το θέμα.

 

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Parnpree Bahiddha-Nukara είπε ότι οι συνομιλίες με Γερμανούς αξιωματούχους δεν έχουν προχωρήσει σε λεπτομερείς διαπραγματεύσεις.

 

Εξήγησε ότι η γερμανική πλευρά αυτή τη στιγμή αξιολογεί την κατάσταση και θα απαιτηθούν περισσότερες συζητήσεις. Αυτό το θέμα αναμένεται επίσης να αποτελέσει κομβικό σημείο κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας τον επόμενο μήνα.

Το ταξίδι αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία για περαιτέρω συζήτηση και, ενδεχομένως, επίλυση αυτού του μακροχρόνιου ζητήματος.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.