Αποπέμφθηκε ο πρώτος αντιπρόεδρος με ανασχηματισμό του κόμματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Padipat Suntiphada αποπέμφθηκε από το Κόμμα Move Forward, μια κίνηση που επιτρέπει στον νεοεκλεγέντα αρχηγό του κόμματος να επιλεγεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος της Βουλής μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά του στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το Κόμμα Move Forward ανακοίνωσε τη διαγραφή του βουλευτή Phitsanulok από το κόμμα στις 28 Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας ότι η απόφαση ήταν αποτέλεσμα της συζήτησης μεταξύ του MFP και του αναπληρωτή προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με το άρθρο 106 του συντάγματος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης επιλέγεται από το μεγαλύτερο μη κυβερνητικό κόμμα. Τα μέλη αυτού του κόμματος δεν επιτρέπεται να υπηρετούν ως υπουργοί ή ως πρόεδρος της Βουλής ή αντιπρόεδρος. Εάν ο Padipat εξακολουθεί να είναι μέλος του MFP, ο νέος αρχηγός του κόμματος, Chaithawat Tulathon, δεν θα μπορέσει να γίνει αρχηγός της αντιπολίτευσης παρά το γεγονός ότι το κόμμα έχει τις περισσότερες έδρες στη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να βρει νέο κόμμα εντός 30 ημερών για να διατηρήσει τη θέση του ως αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής στο κοινοβούλιο.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.