Ο τουρισμός της Ταϊλάνδης προσβλέπει στην πιθανή αύξηση των Κινέζων τουριστών παρά την αργή έναρξη του αρχικού προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης

Εθνική -

Ο κ. Sittiwat Chewaratanaporn, Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης (ATTA), δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχει αρχική απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης, οι κρατήσεις εκδρομών στην Ταϊλάνδη δεν αυξήθηκαν περαιτέρω, λόγω των τουριστικών επιχειρήσεων που είχαν προηγουμένως κρατηθεί πριν από τη βίζα απαλλαγή.

Ο κ. Sittiwat έδωσε επίσης μια εικόνα ότι μέχρι το τέλος του 2023, δεν είναι προβλέψιμο εάν ο αριθμός των Κινέζων τουριστών θα φτάσει την ποσόστωση των 5 εκατομμυρίων ή όχι, καθώς 2.8 εκατομμύρια από αυτούς, τόσο αιτήσεις βίζας όσο και εξαιρούνται, καταγράφονται μόνο επί του παρόντος. . Ωστόσο, μέχρι τον Νοέμβριο, οι εποχικοί Κινέζοι τουρίστες ενδέχεται να αυξηθούν σε αριθμό, καθώς θα είναι χειμώνας στην Κίνα και θα πραγματοποιούνται δημοφιλή φεστιβάλ της Ταϊλάνδης όπως το Loy Krathong Festival και το δημοφιλές φεστιβάλ πυροτεχνημάτων της Pattaya.

Η κ. Marisa Sukosol Nunpakdee, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Ταϊλάνδης (THA), είπε ότι λόγω Εξαίρεση θεωρήσεων, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ξενοδοχείων για κρατήσεις άνω του 10-20% σε διάφορες περιοχές της Ταϊλάνδης, κυρίως στην Μπανγκόκ.

Τον τελευταίο καιρό, οι Κινέζοι τουρίστες τείνουν να επιλέγουν τον πολιτιστικό τουρισμό, το βασικό τους κίνητρο είναι να μάθουν, να ανακαλύψουν, να βιώσουν και να καταναλώσουν τα απτά και άυλα πολιτιστικά αξιοθέατα και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κα Marisa και ο κ. Han Zhiqiang, Πρέσβης της Κινεζικής Πρεσβείας στην Μπανγκόκ, συζήτησαν για έναν εκτιμώμενο αριθμό Κινέζων τουριστών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό πάνω από 100 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2023. Τους τελευταίους οκτώ μήνες, περισσότεροι από 40 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες έχουν ταξίδεψε ήδη στο εξωτερικό. Εάν οι αεροπορικές υπηρεσίες της Ταϊλάνδης μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των πτήσεων τους μέχρι το τέλος του έτους, υπάρχει πιθανότητα η ποσόστωση των Ταϊλανδών επισκεπτών από το Chins να υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια.

Αν και η Ταϊλάνδη έχει μειώσει δραματικά τις απαιτήσεις για τους Κινέζους επισκέπτες να επισκέπτονται, ορισμένες διαδικασίες στο τέλος της Κίνας παραμένουν δύσκολες στην εποχή μετά την Covid και οι Ταϊλανδοί τουριστικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να εργάζονται με τους Κινέζους ομολόγους τους για να προσπαθήσουν να εξορθολογίσουν αυτές τις διαδικασίες και να κάνουν τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο εύκολα. για Κινέζους τουρίστες που έρχονται στην Ταϊλάνδη.

Η Pattaya News δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο που συζητούσε τον κινεζικό τουρισμό στην Ταϊλάνδη σε βάθος εδώ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.