Ο κορυφαίος αστυνομικός της Ταϊλάνδης απαιτεί δικαιοσύνη από το δικαστήριο για εντάλματα έρευνας στο σπίτι

Εθνική -

Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας Pol Gen Surachate «Big Joke» Hakparn υπέβαλε καταγγελία στο Ποινικό Δικαστήριο την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, ζητώντας δικαιοσύνη σχετικά με την αστυνομική έρευνα στις κατοικίες του.

Ο Pol General Surachate είπε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι το ένταλμα έρευνας στις κατοικίες του στην Μπανγκόκ ήταν ακατάλληλο επειδή απέκρυψε το γεγονός από το δικαστήριο ότι κατείχε τα πέντε σπίτια. Παραπονέθηκε επίσης για την φερόμενη υπερβολική χρήση μονάδας καταδρομέων με γυαλιά νυχτερινής όρασης κατά τη διάρκεια της ημέρας και τυφέκια υψηλής ισχύος κατά την επιχείρηση έρευνας, λέγοντας ότι αμαύρωσε τη φήμη του.

Έφοδος της αστυνομίας για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο σπίτια του Pol Gen Surachate, ο αναπληρωτής αρχηγός της εθνικής αστυνομίας, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, μετά από ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε στο οποίο ανέφερε ότι ορισμένοι από τους επιβαίνοντες φέρεται να συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διαδικτυακού τζόγου.

Οι επιβαίνοντες ήταν υφιστάμενοι του Pol Gen Surachate, οκτώ από τους οποίους συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση με εγγύηση 100,000 μπατ ο καθένας. Αυτοί και ο Pol Gen Surachate έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής όλους τους ισχυρισμούς, με τον τελευταίο να λέει ότι η κατηγορία ήταν απόπειρα δυσφήμησής του επειδή έλυσε πολλές σημαντικές υποθέσεις που αφορούσαν πρόσωπα με επιρροή.

«Αν το δικαστήριο γνώριζε ότι είναι τα σπίτια μου θα είχε ενεργήσει δίκαια, γιατί δεν αντιμετωπίζω δίωξη», είπε ο Pol Gen Surachate στους δημοσιογράφους στο δικαστήριο.

Έφερε επίσης υποψίες ότι αν το δικαστήριο γνώριζε ότι τα εντάλματα σύλληψης είχαν στόχο αστυνομικούς, θα είχε εκδώσει κλήσεις αντί για εντάλματα σύλληψης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αστυνομικοί είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των οποίων το πού βρίσκονται είναι ξεκάθαρο και συνήθως δεν προσπαθούσαν να διαφύγουν, είπε.

Ο Pol Gen Surachate αποκάλυψε ότι τα σπίτια που ερευνήθηκαν δεν ήταν καν του πατέρα του και του στενού συγγενή του που είναι επιχειρηματίας στην επαρχία Udon Thani.

Επανέλαβε ότι είναι αθώος δηλώνοντας ότι δεν συμμετείχε σε καμία επιχείρηση τζόγου. Τόνισε ότι παρόλο που οι υφισταμένοι του είχαν διασυνδέσεις με τέτοιες επιχειρήσεις, ήταν προσωπική τους υπόθεση και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του.

Όσο για ένα βίντεο που τον δείχνει να τραγουδά με τη «Minnie», τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη μιας μεγάλης ιστοσελίδας τζόγου, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο Pol Gen Surachate είπε ότι δεν γνώριζε τη γυναίκα. Εξήγησε ότι είχε προσκληθεί πέρυσι σε ένα πάρτι για τους υφισταμένους του και τον πλησίασε μόνο για ένα τραγούδι.

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin διέταξε πρόσφατα τη δημιουργία ενός διερευνητική επιτροπή για να ερευνήσει την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, η συνάντηση για τον διορισμό του νέου αρχηγού της εθνικής αστυνομίας της Ταϊλάνδης αναβλήθηκε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου. Ο στρατηγός Pol Roy Ingkhapairoj διορίζεται ως αναπληρωτής αρχηγός πιθανώς μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις επιχειρήσεις τζόγου.

Ο Pol Gen Surachate είναι μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για τον ρόλο, αν και ο ίδιος το αρνήθηκε.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.