Διακεκριμένος ακτιβιστής στην Ταϊλάνδη καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση

Εθνική -

Ένας ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας και δικηγόρος, ο Arnon Nampa, καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση μετά τα σχόλιά του σχετικά με τη μοναρχία της Ταϊλάνδης σε μια διαμαρτυρία του Οκτωβρίου 2020.

Χθες, 26 Σεπτεμβρίου, το Ποινικό Δικαστήριο στην οδό Ratchadaphisek διεξήγαγε μια ακρόαση για μια υπόθεση όπου ο Arnon κατηγορήθηκε για δυσφήμιση του βασιλικού θεσμού κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Prayut Chan-o-cha στις 14 Οκτωβρίου 2022 στην Μπανγκόκ.

Ο Άρνον, 39 ετών, ο οποίος είναι επίσης δικηγόρος από τους Ταϊλανδούς Δικηγόρους για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αντιμετώπισε επίσης κατηγορίες σχετικά με την παραβίαση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης που απαγόρευε τις δημόσιες συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ο Arnon υπέβαλε τρία αιτήματα προς την κυβέρνηση Prayut: 1. Ο πρωθυπουργός Prayut Chan-o-cha πρέπει να παραιτηθεί. 2. Σύνταξη νέου συντάγματος. 3. Μεταρρύθμιση της μοναρχίας.

Σύμφωνα με έκθεση των Ταϊλανδών Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το δικαστήριο καταδίκασε τον Άρνον σε 4 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο 20,000 μπατ για παραβίαση του νόμου lese majeste (άρθρο 112) και του έκτακτου διατάγματος. Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο απέσυρε άλλες 7 κατηγορίες εναντίον του.

Ο κατηγορούμενος ασκεί έφεση κατά τη στιγμή της αναφοράς.

Από τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 257 άτομα έχουν κατηγορηθεί για την Ενότητα 112 από το 2020, σύμφωνα με τους Ταϊλανδούς Δικηγόρους για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/