Νέα Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και μελέτη της UNICEF αποκαλύπτει ότι τα παιδιά στις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης υστερούν στον εμβολιασμό, τη διατροφή και τη μάθηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

SONGKHLA, Ταϊλάνδη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 – Ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλούς τομείς της υγείας και της ευημερίας των παιδιών στην Ταϊλάνδη, τα παιδιά που ζουν στη νότια περιοχή συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κρίσιμα μειονεκτήματα και υστερούν σε σχέση με τους συνομηλίκους τους σε τομείς όπως η διατροφή, ο εμβολιασμός. φοίτηση στο σχολείο και μαθησιακές δεξιότητες. Αυτά είναι μεταξύ των πρωταρχικών ευρημάτων μιας νέας έρευνας σε επίπεδο επαρχίας που διεξήχθη από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (NSO) και τη UNICEF, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Το νέο "Έκθεση 12 επιλεγμένων επαρχιών στην Ταϊλάνδη» προέρχεται από την Έρευνα Συστάδων Πολλαπλών Δεικτών της Ταϊλάνδης (MICS) – τη μεγαλύτερη εθνική έρευνα για την κατάσταση των παιδιών και των γυναικών στην Ταϊλάνδη. Η κύρια έκθεση MICS κυκλοφόρησε νωρίτερα από την NSO και τη UNICEF, τον Ιούλιο του 2023. Η νέα έκθεση σε επίπεδο επαρχίας εξετάζει βασικά ζητήματα που επηρεάζουν την ευημερία και την ανάπτυξη των παιδιών σε ορισμένες από τις πιο μειονεκτούσες επαρχίες της Ταϊλάνδης – συμπεριλαμβανομένων των έξι νότιων επαρχιών Ranong, Songkhla, Satun, Pattani , Yala και Narathiwat.

«Αυτή η έρευνα υπογραμμίζει την κατάσταση των παιδιών και των γυναικών σε επαρχιακό επίπεδο και επισημαίνει βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ευημερία τους», είπε. Ο Δρ. Piyanuch Wutthisorn, ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. «Τα δεδομένα χρησιμεύουν ως χρήσιμο εργαλείο για τη διαμόρφωση πολιτικών και την εφαρμογή μέτρων που είναι κατάλληλα για κάθε επαρχία. Βοηθά επίσης στην παρακολούθηση της προόδου των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και στην αντιμετώπιση της εθνικής πολιτικής που βασίζεται στην αρχή να μην αφήνουμε κανέναν πίσω».

Η έκθεση επισημαίνει ορισμένα θετικά ευρήματα σχετικά με τα παιδιά στις νότιες επαρχίες. Περισσότερα παιδιά σε αυτές τις επαρχίες ζούσαν με τους βιολογικούς τους γονείς σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Σε εθνικό επίπεδο, ένα στα τέσσερα παιδιά κάτω των 18 ετών ζει χωριστά από τους βιολογικούς του γονείς, αλλά ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε λιγότερο από 20 τοις εκατό στις νότιες επαρχίες. Το να μεγαλώνεις με γονείς είναι πολύ θετικό για την ευημερία των παιδιών – αλλά άλλα ευρήματα υποδηλώνουν μια πιο ανησυχητική εικόνα.

Ο εμβολιασμός είναι μια ιδιαίτερη περιοχή ανησυχίας στο βαθύ νότο. Η έκθεση διαπιστώνει ότι το 83 τοις εκατό των παιδιών ηλικίας ενός έτους σε ολόκληρη τη χώρα είναι πλήρως ανοσοποιημένα έναντι ασθενειών όπως η ιλαρά, η πολιομυελίτιδα και η φυματίωση, Η κάλυψη εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλότερη στο νότο, ανέρχεται σε 44 τοις εκατό, 29 τοις εκατό και 27 τοις εκατό στη Γιάλα, το Ναραθιβάτ και το Πατάνι αντίστοιχα.

Τα παιδιά που ζουν στο νότο βιώνουν επίσης τα υψηλότερα ποσοστά υποσιτισμού, που μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη και την ευημερία τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό καθυστέρησης μεταξύ των παιδιών κάτω των πέντε ετών στην επαρχία Ρανόνγκ είναι 26 τοις εκατό, το οποίο είναι διπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο του 13 τοις εκατό. Τα ποσοστά είναι επίσης ανησυχητικά υψηλά στη Yala, το Pattani και το Narathiwat, όλα στο 20%.

Επιπλέον, η σπατάλη - μια κατάσταση όπου ένα παιδί είναι πολύ αδύνατο για το ύψος του - μεταξύ των παιδιών κάτω των πέντε ετών στην επαρχία Songkhla είναι 26 τοις εκατό, σχεδόν τέσσερις φορές από τον εθνικό μέσο όρο του 7 τοις εκατό. Στην επαρχία Narathiwat, το ποσοστό είναι υπερδιπλάσιο, στο 16 τοις εκατό.

Η επαρχιακή έρευνα του 2022 βρήκε επίσης Η προσχολική εκπαίδευση και οι μαθησιακές δεξιότητες είναι μια άλλη σημαντική ανησυχία μεταξύ των παιδιών που ζουν στο νότο. Το 57 τοις εκατό των παιδιών ηλικίας 3-4 ετών στην επαρχία Γιάλα παρακολούθησαν την προσχολική εκπαίδευση, σε σύγκριση με το 75 τοις εκατό σε εθνικό επίπεδο. Τα ποσοστά είναι επίσης πολύ χαμηλά στις επαρχίες Ranong και Narathiwat, σε 61 τοις εκατό και 65 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Επιπλέον, ενώ τα περισσότερα παιδιά στο βαθύ νότο φοιτούν στο δημοτικό σχολείο, μόνο το 15 τοις εκατό των παιδιών ηλικίας 7-8 ετών (ηλικία για τη Β' και 2η τάξη) στην επαρχία Narathiwat έχουν βασικές δεξιότητες ανάγνωσης, πολύ χαμηλότερες από τον εθνικό μέσο όρο των 3 ανά σεντ. Τα ποσοστά είναι επίσης εξαιρετικά χαμηλά στις επαρχίες Pattani και Yala σε 47 τοις εκατό και 17 τοις εκατό.

Η νότια περιφέρεια έχει επίσης τα υψηλότερα ποσοστά εξωσχολικής εκπαίδευσης στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σε όλη την Ταϊλάνδη, το 15 τοις εκατό των παιδιών δεν φοιτούν στο γυμνάσιο, αλλά τα ποσοστά είναι υψηλότερα στις επαρχίες Narathiwat, Pattani και Ranong – 21 τοις εκατό, 20 τοις εκατό και 19 τοις εκατό, αντίστοιχα. Τα ποσοστά εκτός σχολείου είναι υψηλότερα μεταξύ των αγοριών.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι περισσότερα παιδιά έχουν πρόσβαση και περνούν περισσότερο χρόνο παίζοντας με ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ λιγότερα παιδιά διαβάζουν βιβλία στο σπίτι. Στο Narathiwat, μόνο το 13 τοις εκατό των παιδιών κάτω των πέντε ετών έχουν 3 ή περισσότερα παιδικά βιβλία στο σπίτι, ενώ περίπου το ένα πέμπτο των παιδιών στις επαρχίες Satun, Songkhla και Pattani έχουν βιβλία στο σπίτι. Ο εθνικός μέσος όρος είναι 36 τοις εκατό.

«Είμαι βέβαιος ότι τα ευρήματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό πολιτικής προκειμένου να βελτιωθούν οι ζωές των παιδιών και των γυναικών σε επαρχιακό επίπεδο», είπε. Jessada Jitrat, Κυβερνήτης της επαρχίας Songkhla. «Αυτό θα καλύψει πολλούς τομείς, όπως η προώθηση ολοκληρωμένων υπηρεσιών αναπαραγωγικής υγείας, η κατάλληλη διατροφή για τα παιδιά, η δίκαιη πρόσβαση σε ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες καθώς και η ενίσχυση της θετικής πειθαρχίας και της μη βίαιης συμπεριφοράς εντός της οικογένειας».

«Αυτό είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης για ολόκληρο το έθνος», είπε Severine Leonardi, Αναπληρώτρια Αντιπρόσωπος της UNICEF για την Ταϊλάνδη. «Η έκθεση μάς βοηθά να δούμε πιο καθαρά ότι τα παιδιά που ζουν στις νότιες συνοριακές επαρχίες αντιμετωπίζουν πολλές κρίσιμες προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε ισόβιες αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη και την ευημερία τους, αν δεν ενεργήσουμε. Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε επειγόντως αυτή την κατάσταση. Αυτό θα απαιτήσει ισχυρή πολιτική βούληση από την κυβέρνηση και δέσμευση από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κανένα παιδί στην Ταϊλάνδη δεν θα μείνει πίσω τα επόμενα χρόνια».

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.