Ο μεγάλος τραπεζίτης λέει ότι οι περισσότεροι Ταϊλανδοί έχουν οικονομικές ανησυχίες

Εθνική -

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, ο κ. Yuthchai Tayaratchakul, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της United Overseas Bank (UOB), έδωσε μια δήλωση σχετικά με μια πρόσφατη έκθεση σχετικά με τη Μελέτη Καταναλωτικού Συναισθήματος ASEAN (ACSS). Η έκθεση παρουσίασε μια σημαντική εικόνα για τους πολίτες και τους επιχειρηματικούς τομείς υπό τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες από 5 χώρες στο ASEAN: Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ινδονησία, Βιετνάμ και Ταϊλάνδη.

Οι τρεις πρώτες οικονομικές ανησυχίες των ερωτηθέντων είναι ο αυξανόμενος πληθωρισμός, τα έξοδα των νοικοκυριών και η συρρίκνωση των αποταμιεύσεων, αντίστοιχα. Δεδομένων αυτών των ανησυχιών, οι Ταϊλανδοί τείνουν να εστιάζουν περισσότερο στις συνετές δαπάνες. Επίσης, έλκονται προς επενδύσεις μέσω πλατφορμών ψηφιακής τραπεζικής, έδειξε η μελέτη.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, οι Ταϊλανδοί τείνουν να επιλέγουν επενδύσεις χαμηλού κινδύνου, όπως αποταμιεύσεις για να αποκτήσουν σταθερές καταθέσεις, ενώ επίσης διαφοροποιούν τα χαρτοφυλάκια τους σε άλλες ασφαλείς επενδυτικές επιλογές, όπως ασφάλιση και ακίνητα.

Η γενιά Z ή άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1996 και 2010, είναι η ομάδα που είναι πιο προσεκτική όσον αφορά τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις και έχει σταθερά σχέδια αποταμίευσης. Εν τω μεταξύ, η Generation Y, ή άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996, είναι μια ομάδα που δίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις.

«Η UOB έχει ένα σαφές όραμα εξατομικευμένης τραπεζικής μέσω της εφαρμογής μας, της UOB TMRW, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει τις οικονομικές μεταβάσεις. Η εφαρμογή θα βοηθήσει τους πελάτες να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους πιο άνετα και αποτελεσματικά», είπε ο κ. Yuthchai.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.