ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δεν βρέθηκαν στοιχεία για συνδέσεις διαδικτυακού κυκλώματος τζόγου με τον Αναπληρωτή Αρχηγό της Εθνικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης

Εθνική -

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, η Πολ. Ο υποστράτηγος Voravat Watnakhonbancha, Επίτροπος του Γραφείου Διερεύνησης του Κυβερνοεγκλήματος (CCIB), έκανε μια αποκάλυψη μετά η έρευνα στην κατοικία του Υπαρχηγού Εθνικής Αστυνομίας Πολ. Γεν. Σουραχάτε Χακπάρν.

Αυτή η επιχείρηση ήταν μέρος μιας μεγάλης καταστολής που σχετίζεται με ένα υποτιθέμενο διαδικτυακό κύκλωμα τζόγου και η Αστυνομική Ομάδα Εργασίας στον Κυβερνοχώρο (PCT) ανέπτυξε μια ομάδα υποστήριξης για μια επιχείρηση σε εθνικό επίπεδο με στόχο τον φερόμενο διαδικτυακό ιστότοπο τζόγου.

Πολ. Ο υποστράτηγος Voravat εξήγησε ότι σκοπός της έρευνας ήταν να εντοπιστούν και να συλληφθούν άτομα που καταζητούνται με εντάλματα σύλληψης που πιστεύεται ότι διέμεναν στην περιοχή και να συλλεχθούν πιθανά στοιχεία που σχετίζονται με υποτιθέμενες δραστηριότητες διαδικτυακού τζόγου. Η παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγινε κατόπιν εντολών του Αναπληρωτή Γενικού Επιτρόπου. Ωστόσο, συγκεκριμένες λεπτομέρειες της υπόθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστες, σύμφωνα με τον Πολ. Αντιστράτηγος Βόραβατ.

Η έρευνα δεν έδωσε στοιχεία που να εμπλέκουν τον Πολ. Ο Gen. Surachate, που μερικές φορές αποκαλείται "Big Joke", ως στοργικό ψευδώνυμο, σε οποιεσδήποτε παράνομες δραστηριότητες.

Σε μεταγενέστερη αναφορά, η έρευνα οδήγησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για οκτώ αστυνομικούς, ορισμένοι από τους οποίους έχουν ήδη συλληφθεί. Και οι οκτώ αξιωματικοί υπηρέτησαν υπό τη διοίκηση του Πολ. Γεν. Surachate. Ο κατάλογος αυτών των αξιωματικών περιλαμβάνει τον Πολ. Αντισυνταγματάρχης Namkiat Theerarojnop, Πολ. Υποστράτηγος Khamarin Phisamai, Πολ. Υποστράτηγος Phakphum Phisamai, Πολ. Αντισυνταγματάρχης Krit Pariyaket, Πολ. Αντισυνταγματάρχης Aris Khunpraserttanarat, Πολ. Αντισυνταγματάρχης Chanat Owamatorn, Pol. Αντισυνταγματάρχης Nattawut Hwadwaeo και Πολ. Αντισυνταγματάρχης Apisit Khonyang.

Εν τω μεταξύ, ο Πολ. Ο στρατηγός Surachate δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αργά το απόγευμα ότι οι ισχυρισμοί ήταν αβάσιμοι και ότι θα απήγγειλε κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων για κάτι τέτοιο, ισχυριζόμενος ότι οι ενέργειες έγιναν μόνο για να προσπαθήσουν να βλάψουν τη φήμη του. Δεν αποκάλυψε ποιος ήταν υπεύθυνος για την εντολή των επιδρομών, αν και σημείωσε ότι μόνο η διεύθυνσή του αναγραφόταν στα δικαστικά έγγραφα και ότι το όνομά του ή κάποιο ένταλμα σύλληψης δεν είχε βγει ποτέ. Δήλωσε επίσης ότι οι αξιωματικοί της εφόδου δεν είχαν ιδέα ότι ήταν η κατοικία του και σοκαρίστηκαν όταν τον βρήκαν εκεί.

Πολ. Ο General Surachate εμπλέκεται σταθερά στη διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς υψηλού επιπέδου και κακής συμπεριφοράς της αστυνομίας, όπως η πρόσφατη μεγάλη υπόθεση Kamnan Nok, και έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά υψηλό προφίλ ως αποτέλεσμα…αλλά και πιθανούς εχθρούς.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.