Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης καλωσορίζει την πρώτη κινεζική πτήση στο πλαίσιο της νέας πολιτικής απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης

Εθνική -

Ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin, καλωσόρισε την εναρκτήρια πτήση της Κίνας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κατάργησης βίζας το πρωί της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου.

306 Κινέζοι τουρίστες και 35 άλλοι υπήκοοι έφτασαν σήμερα στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi με την πτήση XJ 761, που εκτελούσε η AirAsia X, η οποία ήρθε απευθείας από τη Σαγκάη. Διακεκριμένοι αξιωματούχοι στην τελετή υποδοχής περιλάμβαναν τον Πρωθυπουργό Srettha, τον Υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού Sudawan Wangsuphakijkosol, τον Υπουργό Μεταφορών Suriya Juangroongruangkit και τον Πρέσβη της Κίνας στην Ταϊλάνδη Han Zhiqiang.

Ο Πρωθυπουργός Srettha καλωσόρισε θερμά τους τουρίστες που βρίσκονταν σε αυτό που θεωρήθηκε η πρώτη πτήση στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για Κινέζους και Καζακστάν επισκέπτες, το οποίο ξεκίνησε σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου.

Ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα σηματοδότησε ένα θετικό ορόσημο για τη χώρα. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πρωτοβουλία για την έκδοση βίζας θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία. Ο Srettha τόνισε περαιτέρω τη σημασία της διασφάλισης της ασφάλειας των τουριστών για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ τους ενώ ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη. Προέτρεψε επίσης τους τουριστικούς αξιωματούχους σε «δευτερεύουσες επαρχίες» να επικεντρωθούν στην προσέλκυση τουριστών για να επισκεφθούν τις περιοχές τους για να τονώσουν την τοπική οικονομία.

Πολλοί Κινέζοι τουρίστες ζήτησαν να βγάλουν selfie με τον πρωθυπουργό Srettha. Πινακίδες καλωσορίσματος στα κινέζικα, που έγραφαν «Κίνα-Ταϊλάνδη, μία οικογένεια, Καταπληκτική Ταϊλάνδη. Πάντα καλωσορίστε τους Κινέζους επισκέπτες, όπως και η οικογένεια» και «Ταξιδεύστε στην Ταϊλάνδη, όσο περισσότερο ταξιδεύετε, τόσο πιο διασκεδαστικό είναι», χρησιμοποιήθηκαν ειδικά για να χαιρετίσουν τους Κινέζους τουρίστες.

Σύμφωνα με εκτίμηση της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT), η απαλλαγή από τις βίζες ελπίζουμε ότι θα φέρει περίπου 2,888,500 ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη και θα αποφέρει έσοδα 140.31 δισεκατομμυρίων μπατ.

Εν τω μεταξύ, εκτιμάται ότι θα υπάρχουν περίπου 129,485 επισκέπτες από το Καζακστάν κατά τη διάρκεια της πενταμήνου συνολικής διάρκειας του προγράμματος, συνεισφέροντας 7.93 δισεκατομμύρια μπατ στην οικονομία.

Ο συνολικός τουριστικός στόχος της TAT για το έτος 2023 είναι 25-30 εκατομμύρια επισκέπτες και έσοδα 2.38 τρισεκατομμυρίων μπατ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Phuket Express, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.