Ο Ταξίν είναι κατάλληλος για αποφυλάκιση υπό όρους τον Φεβρουάριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο πρώην πρωθυπουργός Ταξίν Σιναουάτρα θα μπορούσε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους στα τέλη Φεβρουαρίου, αφού είχε ήδη μετατραπεί σε ένα χρόνο φυλάκιση 8 ετών μετά την επιστροφή του από την αυτοεξορία, σύμφωνα με ανώτερο σωφρονιστικό στέλεχος.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε στην Ταϊλάνδη τον περασμένο μήνα, 15 χρόνια αφότου αυτοεξορίστηκε μετά την απομάκρυνσή του από την εξουσία το 2006. Ενόσω ήταν στο εξωτερικό, ο Τακσίν κρίθηκε ένοχος ερήμην σε τρεις υποθέσεις που αφορούσαν κατάχρηση εξουσίας, σύγκρουση συμφερόντων και κακοποίηση.

Την πρώτη του νύχτα στην Ταϊλάνδη, ο Thaksin μεταφέρθηκε σε αστυνομικό νοσοκομείο με πόνους στο στήθος και υψηλή αρτηριακή πίεση, όπου αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται.

Η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς μετέτρεψε έκτοτε την 8ετή κάθειρξη του Ταξίν σε ένα χρόνο.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διορθώσεων, Sitthi Sutivong, δήλωσε: «Μετά την εκτίση έξι μηνών της ποινής του, ο Τακσίν θα δικαιούται αποφυλάκιση υπό όρους για κρατούμενους άνω των 70 ετών ή για όσους είναι άρρωστοι».

Η Σίτθη σημείωσε επίσης ότι το τμήμα διορθώσεων προβαίνει σε αξιολόγηση για κάθε περίπτωση και δεν υπάρχει διαδικασία υποβολής αίτησης για αποφυλάκιση με όρους σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.