Αναζωογόνηση του Ταϊλανδικού Τουρισμού με Ζώνες Ασφαλείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΝΝΤ) – Σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τον τουρισμό και να τον επαναφέρει στο σημείο που βρισκόταν πριν από την πανδημία, το Υπουργείο Τουρισμού ξεκίνησε μια πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ασφαλών ζωνών για τους τουρίστες σε όλη την Ταϊλάνδη. Η κυβέρνηση στοχεύει να προσελκύσει 40 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες μέχρι το τέλος του 2024, με στόχο έσοδα άνω των 3 τρισεκατομμυρίων μπατ.

Ο Jaturon Phakdeewanit, γενικός διευθυντής του Υπουργείου Τουρισμού, δήλωσε ότι αυτή είναι η τρίτη φάση της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την ανάπτυξη ασφαλών τουριστικών ζωνών, που ξεκίνησε κατά την έξαρση του COVID-19. Το έργο ευθυγραμμίζεται με την εθνική στρατηγική και ακολουθεί την ιδέα «KEP IT SAFE AND SOUND 5E of Safety Zone», εστιάζοντας στον αειφόρο τουρισμό και τη συμμετοχή της κοινότητας.

Για φέτος, έχουν εισαχθεί πέντε νέες ζώνες ασφαλούς τουρισμού, η καθεμία που καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες και περιβάλλοντα. Αυτές περιλαμβάνουν φιλικές προς το περιβάλλον ζώνες στην περιφέρεια Wang Nam Khiao, στην επαρχία Nakhon Ratchasima. Παγκόσμιοι χώροι έτοιμοι για εκδηλώσεις στην περιοχή Mueang της επαρχίας Udon Thani. περιοχές αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για θαλάσσιους τουρίστες στην επαρχία Τρανγκ. ασφαλείς διαδρομές βασισμένες στη πίστη στην περιοχή Sathing Phra, στην επαρχία Songkhla. και ζώνες με βάση την κοινότητα στην πλωτή αγορά Damnoen Saduak, στην επαρχία Ratchaburi.

Το Υπουργείο Τουρισμού συνεχίζει να εργάζεται για την επέκταση αυτών των ασφαλών ζωνών, με στόχο να ενσταλάξει την εμπιστοσύνη στους τουρίστες ενισχύοντας παράλληλα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ταϊλάνδης στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Αυτή η κίνηση αναμένεται όχι μόνο να τονώσει τις τοπικές οικονομίες αλλά και να συμβάλει σε πιο δίκαιη κατανομή εισοδήματος και να μειώσει τις εγχώριες ανισότητες.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.