Το Airports of Thailand δεσμεύει 140 δισεκατομμύρια μπατ για επείγοντα έργα αεροδρομίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η Airports of Thailand (AOT) διέθεσε προϋπολογισμό 140 δισεκατομμυρίων μπατ για δύο μεγάλα έργα κατασκευής αεροδρομίων ως απάντηση στις επείγουσες πολιτικές που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin.

Σύμφωνα με την AOT, το πρώτο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του διεθνούς αεροδρομίου Andaman στην επαρχία Phangnga, με στόχο την τόνωση του τουρισμού και τη μετατροπή των Phuket, Phangnga, Krabi και Ranong σε κόμβους αεροπορικών μεταφορών. Αυτό το νέο αεροδρόμιο θα βρίσκεται σε περίπου 6,000 rai γης στην περιοχή Thakua Thung, μια περιοχή Ratchaphatsadu που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος του AOT Kerati Kijmanawat είπε ότι ο οργανισμός στοχεύει να ξεκινήσει το έργο το συντομότερο δυνατό. Η πρόσληψη συμβούλου για έρευνα και ανάπτυξη αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στις επενδύσεις έργων.

Η διαδικασία κατασκευής αναμένεται να διαρκέσει περίπου επτά χρόνια, με τρία χρόνια αφιερωμένα στην έρευνα και ανάπτυξη και τέσσερα χρόνια για την κατασκευή. Το αεροδρόμιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2031, με τις προσδοκίες να αυξηθούν οι αφίξεις τουριστών στην περιοχή Andaman κατά τουλάχιστον 15 εκατομμύρια.

Η Kerati πρόσθεσε ότι η AOT θα διαθέσει επίσης άλλα 70 δισεκατομμύρια μπατ για τη δεύτερη φάση ανακαίνισης του διεθνούς αεροδρομίου Chiang Mai, ένα πιο περίπλοκο έργο λόγω της ιδιωτικής ιδιοκτησίας της γης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εικόνα μετά το περιεχόμενο της ανάρτησης
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.