Ο ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας της Ταϊλάνδης υποστηρίζει τις νέες κυβερνητικές πολιτικές

National – Ο κ. Prateep Tangmatitham, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Supalai Company Limited, υποστηρίζει το σχέδιο της νέας κυβέρνησης της Ταϊλάνδης χωρίς βίζα για την Κίνα και το Καζακστάν, τα ψηφιακά πορτοφόλια 10,000 μπατ και την πολιτική αύξησης του κατώτατου μισθού για την οικονομική ανάπτυξη. Τα μέτρα για τα ακίνητα, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα αυτή τη στιγμή, είπε.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, ο κ. Prateep δήλωσε ότι μετά τις ρητά εξηγημένες πολιτικές της νέας κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, πιστεύει ότι θα βελτιώσει σταδιακά τη συνολική οικονομία. Ο ρυθμός βελτίωσης εξαρτάται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Οι διάφορες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως π.χ ως μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και ενέργειας να ελαφρύνει το βάρος του κοινού και παροχή δωρεάν βίζας σε Κινέζους και Καζακστάν τουρίστες για την ενίσχυση του τουρισμού, είναι θετικά βήματα που μπορούν να αυξήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών πιστεύει η Prateep.

Όσον αφορά την πολιτική χωρίς βίζα, εάν έχει θετικά αποτελέσματα, μπορεί στο μέλλον να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, πιστεύει η Prateep. Όσον αφορά την πολιτική ψηφιακών πορτοφολιών των 10,000 μπατ με στόχο την τόνωση της οικονομίας, ο αντίκτυπός της ενδέχεται να χρειαστεί λίγο χρόνο για να γίνει εμφανής.Ο κ. Prateep συζήτησε επίσης ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση το τέταρτο τρίμηνο.

Η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να είναι αβέβαιη, ειδικά λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ανέφερε επίσης ότι τα επιτόκια είναι απίθανο να αυξηθούν περαιτέρω στο εγγύς μέλλον και ελπίζει ότι μέχρι τις αρχές του 2024, ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί και τα επιτόκια θα μειωθούν.

Κατά τη γνώμη του, η νέα κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση της συνολικής οικονομίας και όχι σε συγκεκριμένα μέτρα ακίνητης περιουσίας. Πιστεύει ότι μια ισχυρή οικονομία θα οδηγήσει σε καλύτερες συνθήκες για τον τομέα των ακινήτων, καθώς μια εύρωστη οικονομία οδηγεί σε αύξηση της αγοραστικής δύναμης.

Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 400 μπατ το 2024, πρότεινε ότι ο αντίκτυπός της στον τομέα των ακινήτων θα ήταν πιθανότατα μέτριος, δεδομένου ότι πολλές εταιρείες πλήρωναν ήδη μισθούς πάνω από τον κατώτατο μισθό. Όσον αφορά τις τιμές των κατοικιών, ενδέχεται να υπάρχει κάποια επίπτωση, αλλά δεν αναμένεται να είναι σημαντική, καθώς διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στις τιμές των κατοικιών εκτός από το κόστος εργασίας.

Τέλος, ο κ. Prateep συζήτησε τις πιθανές επιπτώσεις της πολιτικής είσπραξης φόρων για άτομα που κερδίζουν εισόδημα στο εξωτερικό σύμφωνα με την Ενότητα 40 του Κώδικα Εσόδων. Πρότεινε ότι, ενώ μπορεί να μην αυξήσει σημαντικά τα κρατικά έσοδα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε άτομα που διατηρούν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό αντί να τα φέρουν πίσω στην Ταϊλάνδη. Επιπλέον, μπορεί να αποθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.