Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ξεκινά τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023

Εθνικό – Νέοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος με μη προεξοφλημένα ποσά είναι επί του παρόντος εκτός για περισσότερα από 8 εκατομμύρια νοικοκυριά από σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 2023, προκαλώντας ανησυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης, αλλά η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης διαβεβαιώνει το κοινό ότι θα προεξοφλήσει τους λογαριασμούς τον επόμενο μήνα, Οκτώβριο 2023, για όσους έχουν ήδη πληρώσει.

Ο κ. Chai Watcharong, εκπρόσωπος του γραφείου του Πρωθυπουργού Srettha Thavisin, αναφέρθηκε στα θέματα των λογαριασμών ρεύματος χωρίς έκπτωση για την τελευταία περίοδο τιμολόγησης, παρά το ψήφισμα του υπουργικού συμβουλίου για μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας στα 3.99 μπατ ανά μονάδα από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο κ. Chai εξήγησε ότι η Επαρχιακή Αρχή Ηλεκτρισμού (PEA) είχε εκδώσει και εκτυπώσει λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος Σεπτεμβρίου για το 30% της Ταϊλάνδης ή περίπου 8 εκατομμύρια νοικοκυριά πριν από την έκδοση του ψηφίσματος. Επομένως, για τους καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος, η ΠΕΑ θα ενημερώσει νέο μειωμένο ποσό μόλις γίνει η πληρωμή.

Σε όσους έχουν ήδη πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος Σεπτεμβρίου, η ΠΕΑ θα προεξοφλήσει το ποσό τον επόμενο μήνα, είπε ο κ. Τσάι.
Σύμφωνα με την έκθεση, επί του παρόντος, ο αριθμός των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται σε 22 εκατομμύρια νοικοκυριά, τα οποία τελούν υπό παροχή ΠΕΑ. Εν τω μεταξύ, η Μητροπολιτική Αρχή Ηλεκτρισμού (ΜΕΑ) διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης ρεύματος για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για πέντε χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.