Οι περικοπές στο ενεργειακό κόστος τίθενται σε ισχύ αυτή την εβδομάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τη διοίκηση του πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών Σρέθα Ταβίσιν αποκάλυψε πολλές σημαντικές αλλαγές. Βασικές μεταξύ αυτών ήταν οι μειώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του ντίζελ που ισχύουν αυτόν τον μήνα, μαζί με τις διμηνιαίες πληρωμές μισθών για τους δημοσίους υπαλλήλους από το επόμενο έτος.

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθούν σε 4.1 μπατ ανά μονάδα από 4.45 μπατ, ξεκινώντας από τον κύκλο τιμολόγησης του Σεπτεμβρίου. Οι τιμές του ντίζελ θα μειωθούν επίσης κάτω από τα 30 μπατ ανά λίτρο, από τις 20 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση της βενζίνης για όσους πραγματικά επηρεάζονται θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Στο μεταξύ, έχει συσταθεί μια Εθνική Επιτροπή Στρατηγικής Ήπιας Δύναμης, σύμφωνα με τις υποσχέσεις της εκστρατείας για ενίσχυση του εισοδήματος και δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για τον λαό της Ταϊλάνδης. Ένα τριετές μορατόριουμ χρέους έχει επίσης θεσπιστεί για τους αγρότες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Τέλος, από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα τεθεί σε εφαρμογή νέο σύστημα διμηνιαίας μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο την ελάφρυνση των οικονομικών βαρών για τους κατώτερους υπαλλήλους.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.