Μελέτη δείχνει ότι η πλειοψηφία των Ταϊλανδών γονέων υποστηρίζει την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Ερευνητικό Κέντρο Κοινωνικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (SAB) αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των γονέων στην Ταϊλάνδη υποστηρίζει την υπάρχουσα απαγόρευση εισαγωγής και πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Τα ευρήματα, που παρουσιάστηκαν σε σεμινάριο που διοργάνωσε η SAB, δείχνουν ότι το 91% των 5,582 ερωτηθέντων σε εθνικό επίπεδο είναι υπέρ της διατήρησης της απαγόρευσης, επικαλούμενοι ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία των νέων. Η έρευνα δόθηκε σε 4,087 γονείς μαθητών από το Δημοτικό έως το Λύκειο, μαζί με δασκάλους και διευθυντές σχολείων.

Η έρευνα τόνισε περαιτέρω ότι το 80% των ερωτηθέντων γνώριζε καλά τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία που συνδέονται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Το ίδιο ποσοστό πίστευε επίσης ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως πύλη για τα παράνομα ναρκωτικά. Για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών, ειδικοί από το Κέντρο Έρευνας και Διαχείρισης Γνώσης για τον Έλεγχο Καπνού (TRC) κατέστησαν σαφή την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ διαφόρων κυβερνητικών υπουργείων και υπηρεσιών για την αποτελεσματική επιβολή της απαγόρευσης.

Οι ειδικοί ζήτησαν επίσης προγράμματα ευαισθητοποίησης με τη συμμετοχή γονέων, δασκάλων και μέσων ενημέρωσης για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η ομάδα συνέχισε προτείνοντας την ενσωμάτωση προγραμμάτων σπουδών κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου στα σχολεία και την ενστάλαξη μιας ισχυρής κοινωνικής αξίας ενάντια στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους νέους.

Η υποστήριξη για την απαγόρευση εκτείνεται σε οργανισμούς όπως το Συνέδριο Γονέων και Δασκάλων στην Ταϊλάνδη (CPTT) και το Βασιλικό Κολλέγιο Παιδιάτρων της Ταϊλάνδης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.