Οι επιχειρήσεις καλωσορίζουν τις κρατικές περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας και το ανώτατο όριο τιμών του ντίζελ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΝΝΤ) – Η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τις τιμές του ρεύματος και του ντίζελ χαιρετίστηκε από επιχειρήσεις και εργαζόμενους, καθώς η μείωση μειώνει το κόστος διαβίωσης και τα οικονομικά έξοδα.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μείωση του τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας στα 4.104 μπατ ανά κιλοβατώρα (μονάδα) και επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ντίζελ στα 30 μπατ ανά λίτρο μετά την ανακοίνωση της δήλωσης πολιτικής της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Srettha Thavisin στις 13 Σεπτεμβρίου. Ο νέος δασμολογικός συντελεστής θα θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ η νέα λιανική τιμή του ντίζελ θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Σεπτεμβρίου.

Υποστηρίζοντας την κίνηση, η Εργοδοτική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ταϊλάνδης (EconThai) δήλωσε ότι το ανώτατο όριο των τιμών των καυσίμων θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν έξοδα μεταφοράς, κάτι που με τη σειρά του διατηρεί σταθερές τις τιμές των προϊόντων για τους καταναλωτές. Η ομάδα συμβουλεύει επίσης την κυβέρνηση να αξιολογήσει την επίπτωση που θα μπορούσε να έχει στον κρατικό προϋπολογισμό για να διασφαλίσει ότι δεν θα οδηγήσει σε νέα οικονομικά ζητήματα που θα επηρεάσουν τους ανθρώπους στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Bangkok Bank Chartsiri Sophonpanich δήλωσε ότι οι οικονομικές πολιτικές της νέας κυβέρνησης θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της οικονομίας, θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και θα ενισχύσουν βιώσιμα την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Απηχώντας το συναίσθημα του Chartsiri, ο Somprawin Manprasert, επικεφαλής οικονομολόγος στο Siam Commercial Bank's Economic Intelligence Center (EIC), δήλωσε ότι τα σχέδια τόνωσης της κυβέρνησης θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ανάπτυξη του ΑΕΠ περισσότερο από 5% έως το 2024, αλλά προειδοποίησε ότι αυτή η βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη πρέπει να αντισταθμιστεί. τη μακροπρόθεσμη δημοσιονομική επιβάρυνση. Ωστόσο, συμβούλεψε το υπουργικό συμβούλιο να διερευνήσει άλλες επιλογές για να βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη, ενώ παρακολουθεί στενά τις παγκόσμιες αβεβαιότητες.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.