Η DSI ξεκινά έρευνα στις επιχειρήσεις του Kamnan Nok

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Έχει ξεκινήσει έρευνα για τις επιχειρήσεις της Praween Chanklai, ή «Kamnan Nok», με κατηγορίες για συμπαιγνία τιμών για έργα οδοποιίας και άλλες παραβιάσεις.

Το Τμήμα Ειδικών Ερευνών (DSI) λέγεται ότι ερευνά ηλεκτρονικές προσφορές για δύο κατασκευαστικά έργα που διαπιστώθηκε ότι κόστισαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια μπατ το καθένα. Ανακαλύφθηκε ότι και τα δύο έργα είχαν πολλά ενδιαφερόμενα μέρη που αγόραζαν έντυπα προσφοράς, αλλά υποβλήθηκαν μόνο τρεις προσφορές για κάθε έργο, με την Praween's P. Phatanarungrod Construction Company να κερδίζει και τα δύο.

Οι αρχές υποπτεύονται συμπαιγνία τιμολόγησης και άλλη παράνομη συμπεριφορά στην προσφορά και θα ρωτήσουν εκπροσώπους άλλων εταιρειών που υποβάλλουν προσφορές σχετικά με το γιατί δεν υπέβαλαν προσφορές για αυτά τα έργα.

Η έρευνα ακολούθησε την πρόσφατη σύλληψη του Praween με την κατηγορία της δολοφονίας ενός αστυνομικού και του τραυματισμού ενός άλλου κατά τη διάρκεια δείπνου στο σπίτι του στην επαρχία Nakhon Pathom στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο ύποπτος αρνήθηκε ότι διέταξε τον βοηθό του να σκοτώσει τον αστυνομικό αφού το θύμα απέρριψε αίτημα μεταφοράς από τον Praween για τους συγγενείς του. Το περιστατικό προκάλεσε την οργή του κοινού σχετικά με καταγγελίες για διαφθορά και μια προσπάθεια διαγραφής στοιχείων του θανάτου του αξιωματικού.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.