Ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο ανακοινώνουν τις πολιτικές στην Εθνοσυνέλευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι βασικές πολιτικές παρουσιάστηκαν στην Εθνοσυνέλευση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών Srettha Thavisin για την αντιμετώπιση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών προκλήσεων της Ταϊλάνδης.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προάγει την ενότητα και την αρμονία στην κοινωνία της Ταϊλάνδης, ενώ αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η στάσιμη οικονομία που εξακολουθεί να ανακάμπτει από την πανδημία, η μείωση των εξαγωγών και το υψηλό χρέος των νοικοκυριών. Επιπλέον, η διοίκηση επιδιώκει να τονώσει τις βραχυπρόθεσμες δαπάνες μέσω μιας πολιτικής επιδότησης 10,000 μπατ, προσφέροντας ελάφρυνση χρέους σε διάφορους τομείς, μείωση του ενεργειακού κόστους και εστιάζοντας περισσότερο στον τουρισμό ως μέσο δημιουργίας εσόδων.

Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, η κυβέρνηση στοχεύει να ανοίξει νέους εμπορικούς δρόμους, να επενδύσει σε υποδομές μεταφορών και να επικεντρωθεί σε λύσεις βιώσιμης και καθαρής ενέργειας. Οι πολιτικές δίνουν επίσης έμφαση στην αποκέντρωση, την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό, συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση και τον στρατό.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με τη γήρανση της κοινωνίας της Ταϊλάνδης και την εισοδηματική ανισότητα. Η κοινωνική ευημερία, η προστασία του περιβάλλοντος και η δημόσια υγεία αποτελούν επίσης βασικούς τομείς εστίασης, με στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών και καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.