Ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει τη στάση κατά της διαφθοράς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει τη στάση του κατά της διαφθοράς, λέγοντας ότι θα τηρήσει τη χρηστή διακυβέρνηση και θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να ενισχύσει τη διαφάνεια και να αποτρέψει τους κρατικούς αξιωματούχους από τη συλλογή δωροδοκιών.

Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ταϊλάνδης (ACT) για την προώθηση της ευαισθητοποίησης του κοινού κατά της διαφθοράς. Ο Πρωθυπουργός ενώθηκε με τον Πρόεδρο του ACT Vichien Phongsathorn κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό σταθμό Krungthep Aphiwat στην Μπανγκόκ.

Κατά την ομιλία του με την ευκαιρία, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η διαφθορά βλάπτει άμεσα τον κρατικό τομέα και είναι επιζήμια για την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Σημείωσε ότι η διαφθορά ήταν ένα βασικό πρόβλημα που παρασύρει την οικονομία της Ταϊλάνδης και την ανάπτυξη του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση δίνει σημασία στην καταπολέμηση της διαφθοράς και έχει πολιτικές για την υποστήριξη της χρηστής διακυβέρνησης και τη χρήση τεχνολογίας για να βοηθήσει στη βελτίωση της διαφάνειας και της ιχνηλασιμότητας σε διάφορες διαδικασίες. Είχε επίσης στόχο να γίνει μια ψηφιακή κυβέρνηση.

Ο Σρέθα είπε ότι το κοινό πρέπει να συμμετάσχει παρέχοντας τις απόψεις του για τη μελλοντική κατεύθυνση του έθνους. Ταυτόχρονα, οι νόμοι θα προσαρμοστούν για τη μείωση της γραφειοκρατίας και ορισμένων συνθηκών, ώστε ο δημόσιος τομέας να μπορεί να μετατραπεί από «κράτος εμπόδιο» σε «κράτος υποστήριξης». Θα καταβληθούν επίσης προσπάθειες για να αποτραπεί η κατάχρηση της εξουσίας των κρατικών αξιωματούχων για την απαίτηση δωροδοκιών.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του θα δώσει σημασία στην επιβολή του νόμου και στην αυστηρή, ξεκάθαρη τιμωρία των παραβατών. Πολλές θέσεις στο δημόσιο τομέα θα απαιτούν πλέον από τον κάτοχο της θέσης να δηλώσει την περιουσία του στο κοινό. Θα δοθούν ευκαιρίες στους τελευταίους να ελέγξουν την περιουσία των κατόχων δημοσίων αξιωμάτων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η δίκαιη και αυστηρή επιβολή του νόμου θα επιτρέψει τον μετριασμό του προβλήματος της διαφθοράς. Πρόσθεσε ότι η λιγότερη διαφθορά, η αυξημένη διαφάνεια και η μεγαλύτερη δικαιοσύνη θα επηρεάσουν θετικά την εθνική οικονομία.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.