Η κυβέρνηση λέει ότι η οικονομία της Ταϊλάνδης μπορεί να αναπτυχθεί 2.8% φέτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η οικονομία της Ταϊλάνδης αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2.8% φέτος, βοηθούμενη από τη δημόσια κατανάλωση και τις επενδύσεις μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, καθώς οι εξαγωγές παραμένουν αδύναμες εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Krisada Chinavicharana είπε ότι οι δημόσιες επενδύσεις και δαπάνες θα προσελκύσουν επίσης περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση και ο τουρισμός εξακολουθούν να αναπτύσσονται καλά.

Τα σχόλιά του στους δημοσιογράφους ήρθαν αφού είπε σε επιχειρηματική εκδήλωση ότι η οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί όπως προβλέπεται φέτος.

Ο Κρισάντα είπε ότι η οικονομία φέτος «θα επιτύχει σίγουρα τον στόχο ανάπτυξης της χώρας του 2.8%», όπως προβλέπει το Εθνικό και Κοινωνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης, η κρατική υπηρεσία σχεδιασμού.

Είπε επίσης, «Ο κινητήρας που πρόκειται να ξεκινήσει είναι η δημόσια κατανάλωση και οι δαπάνες μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης».

Η νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Srettha Thavisin, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών, επιδιώκει να αναζωογονήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας και να πραγματοποιήσει βασικές προεκλογικές υποσχέσεις.

Το σχέδιο προϋπολογισμού των 3.35 τρισεκατομμυρίων μπατ (94.2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) τέθηκε σε αναμονή για τη νέα κυβέρνηση.

Ο Krisada είπε ότι η οικονομία θα πρέπει να έχει καλές επιδόσεις το 2024, βοηθούμενη από μια κυβερνητική πολιτική ψηφιακών χορηγιών αξίας 560 δισεκατομμυρίων μπατ (15.8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει πηγές χρηματοδότησης για το σχήμα χωρίς να εκδώσει ειδικό νόμο για τον δανεισμό.

Η οικονομία της Ταϊλάνδης αναπτύχθηκε 1.8% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου σε ετήσια βάση και 0.2% το τρίμηνο, σημειώνοντας απότομη επιβράδυνση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς οι αδύναμες εξαγωγές και οι επενδύσεις υποβαθμίζουν την τουριστική δύναμη. Η περσινή ανάπτυξη ήταν 2.6%.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.