Η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη ενισχύουν τη συνεργασία κατά του διακρατικού εγκλήματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για τη βελτίωση της συνεργασίας για την καταπολέμηση του διεθνικού εγκλήματος. Η δέσμευση επιδιώκει να ενισχύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια και στις δύο χώρες ενθαρρύνοντας στενότερη συνεργασία.

Ο Αναπληρωτής Επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης Pol Gen Surachate Hakparn συναντήθηκε πρόσφατα με τον Αρχηγό της Εθνικής Αστυνομίας της Καμπότζης, Sar Thet, για να συζητήσουν την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, ειδικά για το θέμα της καταπολέμησης του διασυνοριακού εγκλήματος. Ο Pol Gen Surachate είπε ότι και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να εργαστούν από κοινού για αυτό το σημαντικό θέμα, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπότζης μοιράστηκε παρόμοια αποφασιστικότητα για ενίσχυση του συντονισμού για την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Ο Am Sam Ath, αναπληρωτής διευθυντής παρακολούθησης στην ομάδα δικαιωμάτων LICADHO, τόνισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την αποτελεσματική επίλυση ζητημάτων όπως τα αδικήματα για τα ναρκωτικά, η εμπορία ανθρώπων και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δήλωσε ότι είναι κρίσιμο να λυθούν αυτά τα ζητήματα με την ενίσχυση της εφαρμογής των νόμων, ιδιαίτερα της ασφαλούς πολιτικής χωριού-κοινότητας. Πρόσθεσε ότι η ισχυρότερη επικοινωνία με όλες τις πλευρές είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Η συνεργασία Ταϊλάνδης-Καμπότζης υποστηρίζεται επίσης από τον πρωθυπουργό της Καμπότζης Χουν Μανέ, ο οποίος ζήτησε συνεχή και αυξημένο συντονισμό στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και την καταπολέμηση της παράνομης διεθνικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo στην 43η Σύνοδο Κορυφής της ASEAN αυτή την εβδομάδα.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.