ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο καταζητούμενος πρώην δήμαρχος της Πατάγια φέρεται να εγκαταλείπει την Ταϊλάνδη για να αποφύγει τη σύλληψη στην υπόθεση Condo στην παραλία

Πατάγια -

Ανακοινώθηκαν σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου, ότι ο κ. Itthiphol Khunpluem, ο πρώην δήμαρχος της Πατάγια και πρώην υπουργός Πολιτισμού της Ταϊλάνδης, φέρεται να έχει διαφύγει από την Ταϊλάνδη για την Καμπότζη αεροπορικώς, αφού καταζητήθηκε για φερόμενη κακή συμπεριφορά που αφορούσε την έκδοση ακατάλληλης οικοδομικής άδειας το έργο Condo Waterfront.

Πρώτα η προηγούμενη ιστορία μας:

Το Ποινικό Δικαστήριο για υποθέσεις διαφθοράς και ανάρμοστης συμπεριφοράς εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον πρώην δήμαρχο της Πατάγια, Itthiphol Khunpluem, σε σχέση με την φερόμενη ακατάλληλη έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου κτιρίου Waterfront κοντά στην παραλία Pattaya.

Τώρα για την ενημέρωση μας:

Πολ. Ο Υποστράτηγος Chomchawin Punatananon, Αναπληρωτής Διοικητής της Επαρχιακής Αστυνομίας Τσονμπούρι, δήλωσε σήμερα στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι έλαβε πληροφορίες, οι οποίες υποδεικνύουν ότι ο κ. Itthiphol έφυγε από την Ταϊλάνδη το πρωί της 30ης Αυγούστου 2023, αφού συμμετείχε σε μια συνάντηση, και δεν έχει επιστρέψει από τότε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από τη χώρα με την πτήση KR0702 της Cambodia Airways και κατευθύνθηκε στην Πνομ Πενχ.

Πολ. Ο υποστράτηγος Chomchawin δήλωσε ότι η αστυνομία επεκτείνει την έρευνα για να βρει τον κ. Itthiphol καθώς και άλλους κατηγορούμενους.

Η κατάσταση αφορά την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη σύγκρουση του Waterfront Condo, την οποία καλύψαμε εκτενώς στο παρελθόν εδώ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.