Ο στρατός της Ταϊλάνδης σκιαγραφεί σχέδια για μείωση των ποσοστώσεων στράτευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο υπουργός Άμυνας Sutin Klungsang επιβεβαίωσε ότι ο στρατός έχει περιγράψει σχέδια για άμεση μείωση των ποσοστώσεων στρατιωτικής επιστράτευσης, σύμφωνα με τις πολιτικές της νέας κυβέρνησης.

Ο υπουργός Sutin, μαζί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών Srettha Thavisin, είχαν συζητήσεις στις 3 Σεπτεμβρίου με τους επερχόμενους στρατιωτικούς ηγέτες. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην παρούσα κατάσταση του έθνους, εξετάζοντας σχετικά ζητήματα και ανταλλάσσοντας τις απαιτήσεις και τις απαιτήσεις κάθε εμπλεκόμενου μέρους.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και ο στρατός δήλωσαν ότι συμφωνούν σε διάφορους στόχους πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε ένα σύστημα εθελοντικής στρατιωτικής θητείας. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης την ανάγκη του στρατού για κυβερνητική υποστήριξη σε διάφορες πτυχές. Τονίζοντας την προορατική του στάση απέναντι στις οργανωτικές βελτιώσεις και την ευθυγράμμιση με τις κυβερνητικές πολιτικές, ο στρατός δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να ενημερώνει την κυβέρνηση για τυχόν προκλήσεις που ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για να τεθούν σε ισχύ αυτά τα μέτρα, ο Sutin ανέφερε ότι τα απτά αποτελέσματα θα ήταν ορατά χωρίς καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, η μετάβαση σε σύστημα εθελοντικής στρατιωτικής θητείας έως τον Απρίλιο του 2024 αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση των ποσοστώσεων στράτευσης. Αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες που σχετίζονται με τον υπερβολικό αριθμό υψηλόβαθμων αξιωματικών, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι υπάρχουν σχέδια για σταδιακή μείωση του συνολικού μεγέθους του στρατού.

Σύμφωνα με τον Sutin, η ακριβής ποσοστιαία μείωση βρίσκεται επί του παρόντος υπό συζήτηση, με τον στρατό να εργάζεται ενεργά για την παρουσίαση των προτεινόμενων στοιχείων. Αν και αυτά τα σχέδια έχουν συζητηθεί εσωτερικά, δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.