Το Τμήμα Τουρισμού υποστηρίζει την πρωτοβουλία χωρίς βίζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Το Υπουργείο Τουρισμού δήλωσε ότι υποστηρίζει πλήρως την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να επεκτείνει πιθανώς τις αφίξεις χωρίς βίζα σε περισσότερες εθνικότητες. Η κίνηση αναμένεται να δώσει ώθηση στον τουριστικό τομέα της Ταϊλάνδης.

Ο Γενικός Διευθυντής Chaturon Phakdeewanich είπε ότι μια καλά εφαρμοσμένη πολιτική απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης θα μπορούσε να αυξήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ταϊλάνδης, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλότερο κόστος του πακέτου περιοδείας στη χώρα.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταθμίσει τις επιλογές της μεταξύ της πλήρους απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης και της απλής άρσης του τέλους αίτησης θεώρησης. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη για εναλλακτικές ροές εσόδων για την αντιστάθμιση των χαμένων εσόδων από τις αιτήσεις βίζας.

Ο Chaturon διαβεβαίωσε ότι το τμήμα είναι έτοιμο να ηγηθεί αυτής της πολιτικής, αλλά τόνισε την ανάγκη για μια διεξοδική διαδικασία ελέγχου για την προστασία των εθνικών συμφερόντων.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης προβλέπουν ότι ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών θα φτάσει τα 27.4 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους, ακολουθούμενος από περαιτέρω ανάπτυξη το επόμενο έτος λόγω διαφόρων εκστρατειών και πολιτικών προώθησης του τουρισμού.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.