Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Μειώθηκε η ποινή φυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού Thaksin και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, έως Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!
Αναμένεται ότι περισσότερες χώρες, όπως η Ινδία, θα συμπεριληφθούν στη λίστα των χωρών που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης για να προσελκύσουν περαιτέρω επισκέπτες στη χώρα.

2. Ο φυλακισμένος πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Τακσίν Σιναουάτρα, ζήτησε επίσημα βασιλική χάρη, μόλις μια εβδομάδα μετά την επιστροφή του στη χώρα μετά από 15 χρόνια αυτοεξορίας.

Η χάρη θα δοθεί ανάλογα με την κρίση της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας του Βασιλιά.

Η Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς αποφάσισε να μειώσει την ποινή φυλάκισης για τον πρώην Πρωθυπουργό Ταξίν Σιναουάτρα από 8 χρόνια σε 1 χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση της αίτησής του για βασιλική χάρη χθες, 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη δήλωση που δημοσιεύτηκε στη Βασιλική Εφημερίδα, η ποινή φυλάκισης του Τακσίν συντομεύτηκε επειδή στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως Πρωθυπουργός που εκτελούσε τα καθήκοντα προς όφελος του έθνους και του λαού.

3. Ένας οδηγός λεωφορείου διαπιστώθηκε ο θάνατος στο σημείο, ενώ 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από συντριβή ενός επιβατικού λεωφορείου από την Μπανγκόκ με προορισμό το Hat Yai (στη Songkhla) στο Chumphon.

Ο κύριος οδηγός, ο κ. Surachai Buaphet, 43 ετών, από το Trang, βρέθηκε νεκρός κοντά στο κάθισμα του οδηγού. Δεκατέσσερα άτομα, κυρίως εγχώριοι τουρίστες.

4. Ένας Ταϊλανδός πολιτικός ακτιβιστής και ένθερμος υποστηρικτής του κυβερνητικού κόμματος Pheu Thai πραγματοποίησε μια εκδήλωση το Σάββατο όπου οι άνθρωποι πέταξαν ανθρώπινα περιττώματα στο σώμα του για να τηρήσουν την πολιτική του υπόσχεση ότι το κόμμα που υποστήριζε δεν θα ενώσει ποτέ τις δυνάμεις του με τα υποστηριζόμενα από τον στρατό κόμματα.

Η εκδήλωση διήρκεσε για περίπου 20 λεπτά με περίπου δώδεκα άτομα να εμφανίστηκαν για να πετάξουν περιττώματα στο Duangrit. Φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό, που περιελάμβανε κράνος, γεμάτη στολή, γυαλιά και μάσκα προσώπου.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!
Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.