Η Ταϊλάνδη σκοπεύει να αναθεωρήσει το σύστημα βίζας για να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Επί του παρόντος συζητείται σχέδιο αναμόρφωσης του συστήματος βίζα από την κυβέρνηση και τις τουριστικές αρχές. Οι αλλαγές αναμένεται να αυξήσουν τα έσοδα από τις βασικές τουριστικές αγορές της Ταϊλάνδης, όπως η Ινδία και η Κίνα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι στοχεύει στην αναθεώρηση του συστήματος βίζας ανταποκρινόμενο σε κλήσεις από τουριστικούς φορείς σχετικά με την περίπλοκη και δαπανηρή διαδικασία έκδοσης βίζας που αποτρέπει τους επισκέπτες από υπερπόντιες χώρες, ειδικά από την Κίνα και την Ινδία. Συμβούλευαν ότι το σύστημα ηλεκτρονικής βίζας θα πρέπει να εξορθολογιστεί για να δελεάσει περισσότερους ταξιδιώτες, ειδικά από την Κίνα, να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη.

Το υπουργείο φιλοξένησε επίσης πρόσφατα μια διαδικτυακή συνάντηση με προξενικούς αξιωματούχους της Ταϊλάνδης σε υπερπόντιες χώρες για να συζητήσουν νέες τουριστικές στρατηγικές για την τόνωση της οικονομίας. Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι η αναβάθμιση των προξενικών δεδομένων και η ανάπτυξη συστημάτων e-visa και e-passport.

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) έχει θέσει στόχο εσόδων 3 τρισεκατομμυρίων μπατ από ξένους επισκέπτες το επόμενο έτος. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις της Ταϊλάνδης έχουν συμβουλεύσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα καθώς και να άρει ορισμένους περιορισμούς προκειμένου η Ταϊλάνδη να επιτύχει τον τουριστικό στόχο της για το 2024.

Αναμένεται ότι περισσότερες χώρες, όπως η Ινδία, θα συμπεριληφθούν στη λίστα των χωρών που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης για να προσελκύσουν περαιτέρω επισκέπτες στη χώρα. Είναι πιθανό να ακολουθήσουν περισσότερες πολιτικές για την αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας μόλις αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.