Φυλακισμένος Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Thaksin ζητά επίσημα βασιλική χάρη

Εθνική -

Ο φυλακισμένος πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Τακσίν Σιναουάτρα, ζήτησε επίσημα βασιλική χάρη, μόλις μια εβδομάδα μετά την επιστροφή του στη χώρα μετά από 15 χρόνια αυτοεξορίας.

Την Πέμπτη, 31 Αυγούστου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Wissanu Krea-ngam, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αποκάλυψε στον Τύπο ότι ο Thaksin υπέβαλε επίσημη αίτηση για βασιλική χάρη.

Ο Wissanu είπε ότι είχε ήδη λάβει τη βασιλική αίτηση χάρης του πρώην πρωθυπουργού και ότι θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τους διαδικαστικούς κανόνες.

Thaksin, ο οποίος καταδικάστηκε για διαφθορά και καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση, αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Αστυνομικό Γενικό Νοσοκομείο της Μπανγκόκ λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Έχει παρέμεινε στην ιατρική μονάδα από την πρώτη ημέρα της καταδίκης του, αφού μεταφέρθηκε ολονύκτια από τις φυλακές της Μπανγκόκ στο νοσοκομείο.

Ο Wissanu αποκάλυψε περαιτέρω ότι ο Thaksin υπέβαλε χάρη ως άτομο, όχι ως μέρος μιας συλλογικής χάρης, η οποία συνήθως χορηγείται για να σηματοδοτήσει ειδικές ή σημαντικές περιπτώσεις που σχετίζονται με τη μοναρχία.

Η χάρη θα δοθεί ανάλογα με τη διακριτική ευχέρεια της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας του Βασιλιά, είπε ο Wissanu.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.